maandag 27 juli 2015

Hitte gaat door ...

Zoals we al aangaven, liggen de werken in de Refugio nu stil tot september. We zitten aan temperaturen rond de 40 graden, wat onmogelijk is om hier goed werk te leveren.
Ondertussen is het gevaar voor vuurhaarden groot en moeten we constant alert zijn. Er is hier niet veel nodig om een catastrofe te veroorzaken met deze hoge temperaturen. Toch zijn er nog mensen die barbeque gaan doen en anderen die vuurpijlen voor het plezier even afvuren! Je leeft hier nu constant op een bom ...
Alleen de geiten hebben geen last van de warmte, die grazen de hete weiden en velden door, schijnen er geen last van te hebben, onze hondjes daarentegen wel. We verliezen levens, de hitte eist zijn tol: jonge pupjes en oude hondjes kunnen dit weer niet aan.
Onze studenten zijn allemaal naar huis. Enkele vrijwilligers houden het vol. We beginnen om 7 u om de hitte iets voor te zijn, maar dan nog is het heel erg warm … We moeten er even door, normaal is dit weer niet, nooit meegemaakt in de 20 jaren dat wij hier wonen …Enfin, het is niet anders, we trotseren …morgen gezond weer op !!!



1 opmerking:

  1. Asjebliéf geen brand!!! Vorige keer was die spanning ondraaglijk! Duizenden km's verwijderd van de refugio zaten we hier, aan onze pc, machteloos... We konden enkel de nieuwsberichten volgen en hopen... :'(
    Dit mag niet opnieuw gebeuren... :'(

    BeantwoordenVerwijderen