donderdag 9 juli 2015

Een kartonnen doos onder de auto, in 35 graden...

Sinds enkele dagen leven we niet meer op straat, Grey en ik, (Ambar) leefden in een huis met een tuintje, een kattenbak, elke dag fris water en een hapje, ...
Zo begon het allemaal tot we op een dag samen in een kartonnen doos werden gezet, waar het pikdonker in was en enkele gaatjes ons de wereld weergaven!
We begrepen het niet, maar ons baasje was een goed mens, die zou wel ergens met ons naartoe gaan waar hij het nodig achtte.
Plots werden we op de grond gezet, er was heel veel lawaai en we hoorden ons baasje zeggen: “Zet ze onder die auto neer, er komt hier wel iemand.Het is een commercieel centrum!”
Toen hoorden we de voetstappen wegebben, tot er niemand meer was. Het was warm en verstikkend in de doos met enkele gaatjes. Het duurde en duurde, we begonnen te miauwen, te paniekeren, we kregen geen lucht meer, werden bang en begonnen ons te realiseren dat we gedumpt waren.
Kleine Grey was helemaal in paniek. Ik probeerde ons recht te houden, maar het was de tikkende warmte die ons teveel werd.
Toen hoorden we een zachte stem en ik keek in hun ogen: een man en een vrouw namen ons mee. Ze troostten ons en waren met ons begaan, namen ons mee naar de dichtstbijzijnde dierenarts. We waren gedeshydrateerd. Kleine Grey was er erg aan toe, hij ging aan de drip, maar een dag later was ie er niet meer. Hij redde het niet.
De stikkende hitte in de kartonnen doos onder een auto, waar het over de 35 graden was, was hem fataal geworden en toch had ie zo graag geleefd.
We hebben hem nog aan de drip gehad, de dokter heeft alles op alles gezet, maar hij heeft de strijd niet gewonnen. Waarom heeft ons baasje ons dit aan gedaan?
Grey was zo jong en zo lief, zo onschuldig en puur, nooit iemand iets kwaad gedaan, kwam op de wereld om te leven...
Ik heb het gered, maar mijn verdriet is groot. De dierenarts heeft bij me een ander achtergelaten vriendje gezet: Sirope. Samen gaan we de strijd door om te overleven.
We willen wel, maar waar mogen we straks gelukkig zijn?
Grey zal nooit weten wat liefde is, kroelen of genieten is. Hij kwam op de wereld en ging heen, hij was hier maar heel even, vergeten zal ik hem nooit...                                          

Ambar...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten