donderdag 11 juni 2015

Fanto zoekt een nieuwe baas.



Fanto is nu 2 maanden bij mij in huis en ik moet zeggen het is echt een hele fijne hond. Ik maak heel wat honden mee aangezien ik al 18 jaar een hondenuitlaatdienst in Amsterdam heb en regelmatig honden in huis opvang. Dat Fanto nu herplaatsbaar is komt niet door hem maar doordat zijn baasje is overleden.
Ik begin te merken dat het vertrouwen van Fanto groeit en hij meer zichzelf wordt. Voorheen was het ''me and my shadow'' en nu blijft hij ook lekker op zijn vertrouwde plekje liggen en ook het waakse wordt wat minder geforceerd.
Wat ik altijd al heel fijn vind aan Fanto is dat hij heel goed luisterd en ook komt zodra ik hem roep, ondanks dat er iets anders heel leuk is in de omgeving.
Ook is het fijn dat hij met elke hond goed overweg kan die ik maar tegenkom, of in huis haal.
En dat zijn er heel wat ondertussen, en van groot tot klein, mannetjes of vrouwtjes, hij vindt alles best.
Hij is erg gericht op mensen maar vindt het ook leuk om met andere honden te gaan rennen.
Hij speelt heel graag met de bal of stok die hij ook netjes weer terug brengt zodat je weer kan gooien, dit kan hij heel lang volhouden.
In huis is hij rustig tenzij je uiteraard met een bal gaat gooien, maar dat doe ik alleen buitenshuis.
Hij is een makkelijke eter, droogvoer of vers vlees is allebei goed. Ik heb hem geleerd dat hij eerst netjes moet gaan zitten en op commando mag hij beginnen. Dit probeer ik ook met ballen gooien te oefenen en dat krijgt hij aardig door, dus hij leert snel zolang het ook leuk blijft.
Hij is een gevoelige hond die je niet te hard moet aanpakken, dit is ook niet nodig.

Fanto gaat elke zondag mee naar het Hondenuitlaatveld in Amsterdam noord tussen 12 en 15 uur, dus belangstellenden kunnen hem daar komen bewonderen zonder enige verplichting. U bent welkom en kijk voor nadere info op www.hondenuitlaatveld.nl

p.s.21 juni ben ik zelf en Fanto ook niet op het hondenuitlaatveld.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten