zondag 3 mei 2015

Tifany, komt het allemaal goed?

Tifany is een soort boomertje, een harig bolletje dat ooit zeer zwaar mishandeld werd. Zij is nu meer dan 1 jaar onder onze hoede en er werd heel intensief aan haar angst gewerkt.
Nu heeft ze vertrouwen in het opvanggezin dat haar een kans gegeven heeft, maar die mensen moeten helaas terugkeren naar hun land en dan zal Tifany terug in de refugio belanden, wat erg jammer zou zijn nu ze eindelijk weer vertrouwen heeft. Ze had een behoorlijk rugzakje toen ze aankwam, was bang en zat altijd in een hoekje. Nu kan je haar strelen, knuffelen en kan ze meewandelen, maar het is en zal altijd een hondje blijven met angst, dat zal blijven schrikken van bruuske bewegingen of geluiden. Zij zal dus altijd door iemand beschermd moeten worden, iemand die hier tijd en begrip voor heeft. Het verleden zit gestockeerd in dat kleine hoofdje van haar en dat mag je nooit uit het oog verliezen!
Ze is amper twee jaar oud! Wat er precies gebeurd is, weten we niet. Ze kwam uit een buurt van een zigeunerkamp, waar ze maanden ronddoolde en rond de vuilbakken trachtte te overleven.
Tifany is zindelijk, goed met katten en honden, heel erg aanhankelijk en trouw aan de mens, die haar weer een leven geeft met respect en vriendschap.

Eens ze de omgeving kent, kan ze alleen zijn, wandelt goed mee aan de lijn en zolang ze bij haar mensen is, die ze kent, merk je niets aan Tifany. Toch zal ze in haar nieuwe gezin weer even een terugslag krijgen en zal er even terug opgebouwd moeten worden, maar dit keer dan voor altijd! Weet dat het geen beginnershondje is en dat je gedurende de eerste weken tijd en geduld nodig zult hebben. Daarna heb je de trouwste vriend...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten