dinsdag 26 mei 2015

Pimpinella 15 jaar !!

Deze maand is Pimpinella 2 jaar bij mij in Nederland, en ze zal nu 15 jaar zijn!

15 jaar... dat is voor iedere hond al een respectabele leeftijd... maar dat Pimpinella deze leeftijd zou behalen, daar had ik in mijn stoutste dromen niet op durven hopen !! 

Vorig jaar juni kregen wij n.l. na een ziekenhuisopname het hartverscheurende nieuws, dat de kanker die Pimpinella had gehad  (melkkliertumoren) toch was uitgezaaid naar haar longetjes, buiten de pijnmedicatie was er niets meer wat er nog voor haar gedaan kon worden. De prognose was dat ze nog maximaal 2 maanden te leven had, maar dat we het week per week moesten bekijken...

Omdat Pimpinella zo'n vrolijk en levenslustig wezentje is, wilde ik mij hier niet zomaar bij neerleggen... In ieder geval wilde ik er alles aan doen om haar zo lang mogelijk happy en zoveel mogelijk pijnvrij te houden. En zo kwamen wij in de Rijnstraat te Amsterdam terecht, want daar vonden wij een holistische dierenarts en een dierentolk en die hebben ons fantastisch geholpen ! De dierenarts vertelde mij, dat ook hij, Pimpinella niet kon genezen maar haar zou gaan behandelen alsof.... 

De 2 maanden gingen voorbij, het werden er 3, de 3 werden er 4... en nu zijn wij alweer bijna een jaar verder ! Het ging met vallen en opstaan, dat wel, maar ze is er nog !! Vrolijker dan ooit en ze heeft heel wat praatjes ! Ze daagt de poezen uit (die zich hier overigens niets van aan trekken) en ze maakt zulke gekke sprongetjes, dat ik mijn hart vasthoudt als ze weer eens onderuit glijdt op het laminaat ! en als je niet weet wat ze allemaal naast haar pijnmedicatie krijgt, aan kruiden, supplementen, druppeltjes etc. etc. (13 verschillende dingen), dan zou je echt niet zeggen dat dit een ziek hondje is... Wel dat dit een gelukkig hondje is dat geniet van het leven !

En ik, ik kan mijn geluk niet op, dat dit "wondertje" zich in mijn nabijheid mag afspelen, ik knijp mezelf regelmatig, maar het is toch echt waar... Pimpinella is er nog !

Lieve Pimpinella Hartelijk gefeliciteerd met je 15e verjaardag ! (al weten we niet precies wanneer die is )

Je bazinnetje Eugenie.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten