donderdag 30 april 2015

Noël

In de wintermaanden zijn we op zoek gegaan naar een leuke hond en we kwamen uit bij Noël (hij heette eerst Novel). Wat ons aansprak in het filmpje en op de foto's van Noël is dat hij er lief en ongecompliceerd uitzag, en we lazen dat hij gedumpt was in een kattenkolonie wat betekent dat hij erg goed met katten overweg kan. Toen we Noël op gingen halen van Schiphol vloog hij meteen in mijn armen! 
Eenmaal thuis moest Noël aan heel veel wennen. Hij vond zoveel katten toch wel erg spannend (we hebben er 5 ook allemaal uit opvangcentra , vier komen er uit Malta) en ook met de konijnen ging het niet meteen heel soepel (we hebben ook vijf konijnen). Ook bleek Noël niet zindelijk te zijn.
Met de katten wende Noël heel snel, hij was zindelijk binnen een week! En ook met de konijnen loopt hij nu gewoon samen los. Een van de dove konijnen krijgt regelmatig een wasbeurt van Noël en hij ligt graag midden tussen de katten in! 
Noël is echt een fantastisch hondje. Hij is enthousiast en ontzettend lief en betrouwbaar met alle dieren! Ondanks dat hij een reutje is hebben we op straat nooit gedoe met hem. Hij kan met iedereen overweg, en onze dierenarts noemde hem een "zen monnik". 
We zijn ook heel blij dat hij zich zo goed aan al onze andere dieren heeft aangepast, want dat was met het uitzoeken van een hondje iets wat een grote rol speelde.
Het enige waar Noël nog mee kampt is dat hij chronische Ehrlichia heeft. We wisten dat dit chronisch zou kunnen zijn toen we hem kregen, maar helaas helpt de antibiotica niet voldoende. Daarom zijn we in overleg met onze eigen dierenarts, bij een alternatieve dierenarts onder behandeling! 

We zijn in ieder geval erg blij met hem en ik vind een hondje uit het buitenland altijd veel voldoening geven!

groetjes,
Laura Wanders en Pieter den oudsten




Geen opmerkingen:

Een reactie posten