zondag 8 maart 2015

Icaros

Het gaat geweldig met Icaros, hij maakt echt leeuwen sprongen, kwam super bang aan op schiphol, zo bang dat we besloten hem in de reistas te laten zitten. Zal wel vreselijk traumatisch zijn geweest, was ie helemaal op zn gemak en vertrouwd bij Diana, dan de reis , lichten en al die mensen en stemmen.
Thuis heb ik de reistas in de woonkamer gezet, en de ritsjes opengemaakt, hij schrok daar zo van dat hij naar mn hand hapte, zo bang, ben in de kamer gaan zitten maar heb m lekker met rust gelaten, de 2 katten en hond kwamen af en toe een kijkje nemen maar op veilige afstand. Gaan slapen voer en water neergezet en de deuren dicht zodat hij in alle rust kon zijn.
De volgende ochtend was het voer op en hij had ook wat water gedronken. Weer een klein beetje voer neergezet net zo dat hij iets uit de tas zou moeten komen om het te eten, verder met rust gelaten en gewoon de dingen in huis gedaan, af en toe ff praten tegen hem, hij was echt aan het trillen en durfde de tas niet uit, aanraken mocht absoluut niet. Ik heb allemaal handdoeken neergelegd op de grond voor het geval hij toch zn behoefte moest doen, uitlaten ging niet want ik kon hem niet aanraken laat staan een tuigje om doen. Mijn idee was om hem net zo lang met rust te laten tot hij vanzelf toenadering zou zoeken, wel af en toe even kijken en praten, en verder veel rust, s'avons kip gekookt, neergezet , hij kwam uit zn tas, hap slik weg, snel weer in de tas, en opeens uit het niets een half uur later kwam hij een kijkje nemen, heel voorzichtig kwam hij naar mij toe snuffelde aan mijn voet en toen weer veilig terug, uiteindelijk mocht ik hem gisteren laat een tuigje omdoen en zijn we voor het eerst naar buiten gegaan, ik mocht hem tillen ( trap af) buiten gelijk geplast en gepoept, heel bang uiteraard, binnen is ie in een hele hele diepe slaapgevallen.
Vanochtend samen met de andere hond naar buiten, hij zoekt langzaam toenadering naar haar, zij doet een beetje alsof ie niet bestaat af en toe even snuffelen, hij is super aanhankelijk , die oogjes en dat koppie wat ie op je schoot legt, heel lief!
Ik doe het nog heel rustig aan met hem, maar heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen!
Stuur je zo vanaf mijn telefoon wat foto's en zal jullie op de hoogte houden!
Wil je Diana namens mij bedanken! Zij heeft echt een wonder met hem verricht!
Icaros stuurt haar een hele dikke kus!
 

Groetjes Gaya 


Zn nieuwe veilge plek, mand achter de bank!

Vandaag nog even gemaakt !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten