zaterdag 7 maart 2015

Fenna (voorheen Ebe)

Twee weken geleden was het zo ver, we mochten eindelijk ons hondje Fenna (voorheen Ebe) van het vliegveld ophalen. We hadden zelf al een paar dagen kriebels in onze buik. Op de foto’s zag ze er zo lief uit, maar hoe zou ze ons vinden? En zou ze ons huis als thuis zien? Gelukkig waren die zorgen allemaal overbodig. 
We werden direct begroet met veel gekwispel en lieve likjes. Onderweg naar huis viel Fenna direct in slaap van de vele indrukken van die dag. De eerste dagen werd ze heerlijk verwend met heel veel aandacht. Haar mand zag ze direct als een plek om heel veel uren in te luieren, iets wat ook regelmatig gebeurd. Stukken wandelen met het baasje vind ze heerlijk, maar nog wel aan de riem omdat ze nog moest wennen aan haar nieuwe naam.
En toen was daar het eerste weekend, tijd voor een ontdekkingstocht in de natuur in de buurt. Voorzichtig mocht ze een klein stukje los lopen. En jawel... de geur van een konijn werd opgepikt. Zonder omkijken het spoor volgen natuurlijk. Dus moest ze toch maar eerst beter naar haar naam leren luisteren.
En toen was daar een spannend moment: de eerste keer dat Fenna een paar uur alleen thuis zou zijn omdat wij beide moesten werken. Een paar keer piepen toen we de deur uit gingen, maar ze heeft zich verder voorbeeldig gedragen. Ze maakt heerlijk misbruik van het feit dat de bank vrij is, maar blijft rustig liggen. Als we weer thuis komen worden we heel enthousiast begroet met gekwispel, likken en blijdschap.
Vandaag (het tweede weekend) hebben we weer een flinke wandeling gemaakt en dat ging een stuk beter. Fenna luistert nu goed naar haar naam en kijkt geregeld om of we al volgen. Ook mocht de Jack Russel van de (schoon)ouders mee en samen hebben ze lekker rond gesnuffeld. Helaas vindt Fenna het heerlijk om in de koeienpoep te rollen,dus moest ze thuis direct mee onder de douche. Niet echt het leukste om te doen voor haar, maar wel acceptabel. Ze ligt nu weer heerlijk te slapen in haar mand en wachten op een volgend avontuur.
Wij zijn zo enorm blij met Fenna en we willen iedereen die ervoor gezorgd heeft dat ze nu bij ons is heel erg bedanken.

Veel groetjes,
Tineke en Nils

En vele likjes van Fenna









Geen opmerkingen:

Een reactie posten