vrijdag 6 maart 2015

Beau.

Hoi Allemaal,

Hier een berichtje over onze heerlijke schat Beau (voorheen Eloisa). November 2014 was het eindelijk zover en mochten wij haar ophalen van Schiphol. Ze had ons even laten wachten, omdat ze last bleek te hebben van kennelhoest. Veel vragen kwamen bij ons naar boven, hoe groot zal ze zijn? Wat heeft ze in haar jonge leventje al meegemaakt, wat is haar karakter? We waren zelfs bang dat de bench al te klein voor haar zou zijn.
Eenmaal bij Schiphol kwam iemand aanlopen met een ieniemienie tasje, zou dat ons hondje zijn? En ja hoor daar kwam ze tevoorschijn, een klein beestje van 2,5e kilo (ze is nu al rond de 8 kilo, kan je nagaan hoe klein ze was). De grootte van de bench was geen probleem haha. Thuis aangekomen begon ze meteen stoer te spelen met haar nieuwe knuffels, en ‘s avonds lag ze uitgeteld naast ons op de bank. Moe van alle indrukken die ze moest verwerken. De bench vond ze alleen verschrikkelijk, als we ‘s ochtends de kamer in kwamen had ze alles netjes gehouden, behalve de bench. Deze is snel ingeruild voor een mandje. En binnen een paar weken was ze ook keurig zindelijk. In de weken erna ontpopte ze zich als een stoer maar super lief hondje wat vooral heel erg slim is. Kunstjes hoef je maar een paar keer te herhalen en dan weet ze al wat je bedoelt, of ze er altijd zin in heeft is een tweede maar dat vergeven wij haar;) Op puppycursus doet ze erg haar best en hebben wij afgelopen dinsdag mogen afronden met als resultaat ++, op naar de vervolgcursus! Spelen met kinderen en anderen honden vind ze geweldig, en het kan haar niet lang genoeg duren. Ook het loslopen gaat geweldig, dit hebben we vanaf het begin gestimuleerd op losloopveldjes, zodat ze meteen leert om terug te komen als wij haar roepen. Mijn schoonvader en zwager hebben ook beiden pups in dezelfde leeftijd van Beau, dus ze kunnen geweldig spelen. Afgelopen zondag gingen we naar een losloopveldje, maar wij konden (stiekem als enigste) onze hond roepen en hup daar kwam ze aangelopen. Vol verbazing stonden ze te kijken, hoe hoe doe je dat? Tja, Kwestie van heel veel oefenenJ.
Het lekkerst vind ze als ze ‘s ochtends even bij ons in bed mag kruipen. Maar daarop heeft zij wel een voorwaarde, als wij haar uit de kamer halen wil ze eerst even over haar buikje geaaid worden en daarna weet ze niet hoe snel ze richting het bed moet rennen. Het liefst kruipt ze dan zo ver mogelijk onder de dekens, lekker de warmte opzoeken. Want ik merk dat ze dat soms wel mist! De kachel is ook haar beste vriend, als het bij ons zeer doet om het aan te raken vind zij het heerlijk om er tegen aan te liggen.

Al met al zijn wij super blij met Beau in ons leven! Als ze even weg is, voelt het helemaal stil en kaal in huis. En het is tevens leuk om op straat te horen dat mensen het zo goed vinden dat we Beau uit Spanje hebben geadopteerd. Wij willen dan ook ACE bedanken dat zij dit lieverdje uit het dodingsstation hebben gered! Ook wij hebben een gouden hondje in een goud mandje gekregen!

Liefs Koen, Jessica & Beau

Limmen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten