vrijdag 30 januari 2015

Leandra

Leandra,

Als het gebeurd, ja als het gebeurd dat een van mijn advertentiehondjes overlijdt, dan ben ik van slag. En vandaag was ik even goed van mijn padje !

Vandaag kreeg ik het nare bericht dat onze Leandra overleden was en dat haar advertentie verwijderd moest worden... 

En dit is het laatste wat je wilt, je wilt de advertenties verwijderen, met plezier.... Als 1 van jou hondjes geadopteerd is, een huisje gevonden heeft met liefdevolle baasjes, warme mandjes en lekkere maaltjes. Je wilt graag dat als er advertenties verwijderd worden, dat het leventje van onze hondjes pas echt gaat beginnen en dat ze alle ellende die ze meegemaakt hebben pas echt achter zich kunnen laten.... Zo jammer dat het ons niet gelukt is om Leandra dat alles nog te laten meemaken... het was haar zo gegund !

Uit het dagboek van Fabienne, december 2013:

Uit het dagboek van Fabienne, december 2013: Een klein moedertje had onder een oude vrachtwagen gebaard, maar enkel twee pupjes overleefden de bruuske komst op deze aarde. Leandra, die nog erg jong is, heeft helaas geen tandjes meer aan de onderkant van haar gebit en waarschijnlijk is zij als pup al heel zwaar verwaarloosd, wat vaak deze gevolgen weergeeft. Ze had zich verstopt onder een oude vrachtwagen met twee identieke kleintjes van haar. Het is een aandoenlijk moedertje, zo vriendelijk, nobel en onderdanig, dankbaar een mandje en eten te hebben waar haar twee enige pupjes misschien toch nog gelukkig kunnen worden. Ze zal met Kerst gelukkig niet op straat moeten bedelen om eten, niet moeten trachten te overleven - zo ver zijn we al. Nu nog een happy ending!
Helaas is dat "happy end" er nooit gekomen voor ons lieve meisje....
Maar ze was in ieder geval gered geweest van de straat,  heeft ze daar niet hoeven sterven
Ook al was ze er eentje van de velen... bij ons, bij ACE had, ze een naam
werd ze gezien en geteld
en hebben velen haar liefgehad...
 
Rust in vrede lief meisje
Ik hoop dat je op een zacht wolkje geland bent
en met open vleugeltjes ontvangen
In de hemel zijn ze vast en zeker blij
met zo'n engeltje als jou erbij


Leandra is overleden aan nierfalen ten gevolge van Leishmania en ze is 4 jaar geworden. 

Adverteerster Eugenie Engel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten