maandag 12 januari 2015

In memoriam Dyson

Hallo,

Wil je laten weten dat onze lieve Dyson, voorheen Starsky, afgelopen zaterdag 10 januari is overleden.
Hij kwam bij ons 24 mei 2013 en wat was het een bang mager beestje.
We wonen gelukkig in een dorp en meneer had het echt op de voordeur voorzien. Zodra er iemand binnenkwam zag hij zijn kans en speerde er vandoor, om vervolgens na veel zoeken en roepen ons uit te dagen op het veld voor ons huis .
Hij was zo gek met een tennisbal en kocht niet de verkeerde(te zachte),want dat duurde geen 5 minuten en de bal was in 20 stukken terug te vinden in de tuin, wat was hij ook sterk in zijn bek, hij stond de bal niet af en hem uit zijn bek halen was onmogelijk!


We kwamen er al snel achter dat als hij wegliep we snel een tennisbal pakten en over het plein gooide dat hij die dan razendsnel pakte en dan naar ons toe kwam om ons uit te dagen en zo konden we hem dan snel aan de riem doen en weer meenemen.
Hij had altijd de voorkeur om het liefst in de schuur te liggen als er te veel mensen in huis waren en lag dan lekker met zijn pillow pet en knuffels in de bench.
Hij was altijd een beetje schuchter en trilde soms zo, maar met een beetje afleiding, vooral de bal was het zo over.


Voor zijn Leishmania kreeg hij pillen en afgelopen zomer ging het niet goed met hem, werd erg mager, futloos liever niet te ver uit willen en hebben zijn bloed laten prikken, die leishmania was weer aan het woekeren en heeft een kuur van een maand gehad om er weer bovenop te komen. Hij was er goed ziek van geweest, veel spugen en diarree.Na die kuur knapte hij erg goed op, was zo fit en fanatiek!
In December werd hij weer slomer en wilde weer de deur niet uit, plassen en terug.
Hij heeft zijn jaarlijks enting gehad en was te mager, maar wilde ook niet groeien, wat we ook gaven.
Woensdag kreeg hij extra ontstekingsremmers en spuugde steeds meer, vrijdag leek hij het niet meer goed te zien allemaal en toen we zaterdagochtend opstonden was het niet best en zijn gelijk naar de dierenarts gegaan en hij had waarschijnlijk een maag/darmbloeding gehad. Hij kreeg wat spuitjes en medicijnen mee en hij had veel bloed verloren en was zo koud, we hebben hem de hele dag bij de houtkachel gelegd en geprobeerd de medicijnen binnen te krijgen, maar aan het einde van de dag werd het alleen maar slechter en hij verloor bloed, we hebben de dierenarts gebeld en hebben hem zaterdagavond in laten slapen. Hij heeft een mooi plekje gekregen in onze grote achtertuin.
De tijd dat wij hem hadden is niet uit te wissen en gaan onze lieve slome goedzak,zo vreselijk missen!
Lieve Dyson voor altijd in ons  hart                                  Groeten Familie E van der linden

 
 



                Geboren : 2 mei 2008          Gestorven : 10 januari  2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten