woensdag 31 december 2014

Opvanggezin blikt terug op 2014

Alweer meer dan drie jaar vangen wij regelmatig een hondje op voor ACE. De ene keer een herplaatser, de andere keer een hondje uit Spanje dat alvast naar Nederland mocht komen.
Dit jaar kunnen wij met veel voldoening terugkijken op 5 mooie adopties van ‘onze’  hondjes.

In februari kwam Loesje mee uit Spanje, waar ik een bezoekje had gebracht aan de Refugio. Ze heette toen nog Madre Lucilla en verbleef al een aardig poosje in Algeciras. Wat een grappig, klein vosje en het duurde dan ook niet lang voordat er serieuze belangstelling voor haar was. Loesje is geweldig goed terecht gekomen! Een jaar geleden nog in het asiel en nu een prinsessenleventje in een mooi huis, vlakbij de hei.


Een maand na het afscheid van Loesje kwam Dacia over uit Spanje, ik mocht haar zelf ophalen op Schiphol, waar ik ook de vluchtopvang van de andere honden deed. Dacia was zo’n ongezien en onopvallend hondje en zat alweer een jaar bij Isabelleke. Ze is maar twee weken bij ons geweest, want een lieve, oudere dame was gelijk helemaal weg van haar. Het gaat heel erg goed met Amber, zoals ze nu heet en we kunnen wel zeggen dat ook zij een echt prinsessenleventje leidt!



Het was pas mei en toen kwam alweer ons derde opvanghondje van dit jaar. Tanita. Ook zo’n lief, braaf meisje en ook zo ongezien in het asiel. Zij is half juni naar haar nieuwe baasjes vertrokken, dus we hadden inmiddels het idee dat onze opvanghondjes ‘als broodjes bij de bakker gingen’.


Terwijl Tanita nog bij ons was, kwam Ella door omstandigheden terug naar de stichting om herplaatst te worden. Een heel mooi, nog geen jaar oud meisje. Ze deed het heel goed in onze roedel en ik ben ook met haar – onder begeleiding van hondengedragsbegeleider Joep Klaassen – met clickertraining gestart. Vlak voordat wij zelf op vakantie gingen (wat kwam dat mooi uit!) kwam het nieuwe baasje van Ella haar ophalen. En nog steeds krijgen we regelmatig een berichtje en leuke foto’s van Ella.


We waren nauwelijks terug van vakantie begin augustus toen we het verzoek kregen om twee honden tegelijk op te vangen. Lisa en Linda, beiden als pup geadopteerd, maar door verdrietige omstandigheden konden de baasjes niet meer voor hen zorgen. Gelukkig twee goed opgevoede dames, die zich prima aanpasten aan hun nieuwe situatie. Lisa was de rustigste van de twee en begin oktober mocht zij bij haar nieuwe baasje gaan wonen. Nu zij als hond alleen bij iemand woont, is ze helemaal opgebloeid en geniet van de fijne wandelingen en haar rustige plekje in huis.


Tja, en dan hebben we natuurlijk nog steeds Linda  bij ons. Ze gaat als opvanghond mee het nieuwe jaar in. Hopelijk gaat er in 2015 dan toch iemand voor haar vallen. Ze is natuurlijk wel een beetje groot, soms een beetje lomp, maar zo lief en aanhankelijk! Ze luistert goed en is echt zo’n trouwe lobbes. Als je ’s morgens beneden komt is Linda de eerste die je komt begroeten. 


Het is dus echt een ‘goed opvangjaar’ geweest en we zijn er trots op dat we hebben bijgedragen aan de adoptie van 5 honden in Nederland.
Misschien zijn er mensen die dit lezen en ook overwegen om opvanggezin te worden. Natuurlijk moet je wel weten waar je aan begint, maar het is heel dankbaar en mooi om te doen! Ik kan het alleen maar aanbevelen!

Groetjes van Erna Oosterbaan-Gram (en Jurjen, Femke en Klaartje)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten