maandag 15 december 2014

Chica’s verhaal



Hier het eerste deel van Chica’s verhaal! Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Veel leesplezier!
Schermafbeelding 2014-11-25 om 20.06.37
Geschreven in de zomer van 2013
Het is heerlijk weer, de zon schijnt op mijn glimmende, zwarte neus. Ik ben net lekker naar het grote bos geweest om lekker te snuffelen en te zwemmen. Vroeger durfde ik niet te zwemmen maar nu vind ik het juist leuk, heerlijk verkoelend het licht golvende water om mijn door de zon warm geworden vachtje. IMG_8271
Over vroeger gesproken, vroeger was mijn leven helemaal niet zo leuk. Ik zal vertellen vanaf waar ik me kan herinneren; De kinderen gaven mij en mijn broertjes een dikke knuffel en een koekje toen sprong ik samen met mijn twee grote broers in de auto, onze baasjes deden een beetje raar, daar ben ik heel gevoelig voor dus ik vertrouwde het niet zo. Na een eindje rijden stapten we allemaal uit; wij de kinderen en de baasjes toen gebeurde er nog veel vreemdere dingen, mijn baasjes deden ons aan een riem en gaven ons, na ons een aai over onze kop gegeven te hebben aan mensen zie we nog nooit gezien, geroken of gehoord hadden, we moesten met hen meelopen, ik begreep er helemaal niks van. Ze maakte ook allemaal foto’s van me.
IMG_1690
Met z’n drieën liepen we aan een touw met de mensen mee,
IMG_1693
we liepen langs allemaal honden die luidkeels begonnen te blaffen. Het was een oorverdovend geluid. Overal om me heen waren honden achter ijzeren tralies, een van de hokken werd opengedaan mijn broertjes liepen er in en ik wilde er achteraan maar ik werd tegengehouden. Ik wilde bij mijn broers zijn maar ik had geen keus, een stukje verder werd er voor mij een hok opengedaan waar ik in moest, ik vond het niet leuk. Toen had ik nog geen idee voor hoelang ik hier zou zitten. Ik zag honden komen en gaan maar ik en mijn broers bleven zitten. Niemand zag ons, waren we te lief, te groot, te stil we wisten het niet.IMG_1696
Toen gebeurde er nog iets, iets vreselijks. Het onweerde en bliksemde. De lucht was een groot fel knipperlicht, de regen kwam met bakken uit de hemel en er kwam geen eind aan en toen opeens nog meer lawaai een enorm gedender, er kwam een enorme stroom modder op ons af, we werden overdonderd door de natte en koude modder. De hele nacht blafte en jankte er allerlei honden om mij heen, ik zat stilletjes te rillen in een hoekje van mijn kooi.
Modder12
De modder stroom stopte en het onweer ook maar pas toen het licht begon te worden stopte ook de regen. Ik was bang en had het vreselijk koud. De hele dag lang werd er schoongemaakt de mensen waren in shock. Ze deden enorm hun best om mij en alle andere hondjes schoon te krijgen en vooral alle manden en verblijven. Alles was nat, handdoeken, honden, de hokken, manden, alles. Sommige overleefde de natte kou niet maar ik bleef sterk ik moest overleven, dat zit in me, overleven en angsten overwinnen. WORDT VERVOLGD…!
Schermafbeelding 2012-08-20 om 14.12.46


Deel twee en drie staan ook al op mijn blog en kan je dus bekijken via deze link! Om het verhaal verder te volgen kan je je ook abonneren op mijn blog door je email adres in te vullen in de daarvoor bedoelde balk :) 
Dit is de link naar mijn blog: http://jorineharry.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten