donderdag 27 november 2014

Bobby, voorheen Aron





Het gaat heel erg de goeie kant op met Bobby. In het begin was Bobby doodsbang, Bobby was heel moeilijk/niet benaderbaar. Hij vertrouwde me niet.
In de weken erna hebben we gewoon heel rustig aan gedaan. Hem niet teveel benaderd en lekker met rust gelaten. Hij kwam wat los en durfde zelfs een beetje rond te lopen. het ging heel goed. Daarna heeft hij een ontzettende terugval gehad. Hij was ineens weer ontzettend bang! weer in blinde paniek over tafels heenrennen en niet meer kunnen ontspannen. 
Ik heb toen gepraat met een gedragstherapeut en heb van haar ontzettend veel goeie informatie gekregen over de rust in jezelf en de kalmerende signalen van je hond. Op die manier heb ik Bobby echt heel goed leren 'lezen' Ik maakte mij teveel zorgen om Bobby, ik vond het heel verdrietig om hem zo bang te zien en hem niet goed te kunnen kalmeren. Bobby voelde dit feilloos aan en dat schepte alleen maar meer afstand.

Sindsdien gaat het ontzettend goed. De laatste weken is echt een ontzettend stijgende lijn in zijn vertrouwen en zijn gedrag! Het was moeilijk om echt een band met hem op te bouwen, omdat hij zo'n ontzettende muur om zich heen had. Die muur is nu langzaam steeds meer aan het afbreken en Bobby begint zich open te stellen en aan ons te hechten!

Bobby is nog steeds een bang hondje, buiten gaat hij al snel in de angst stand. Daarom laten we hem nu smorgens heel vroeg uit, en savonds heel laat. Niet veel verkeer en rust, dat vind hij prettig. Smiddags is het alleen een plas en terug. 
Bobby is zo goed als zindelijk inmiddels. Heel af en toe ligt er een per ongelukke plas in huis maar over het algemeen doet hij alles buiten.(En komt vervolgens heel trots een aai halen, de slimmerd haha)

We zijn nog maar 3 maanden verder en ik ben echt ontzettend trots op Bobby. Hij begint echt een knuffel te worden. Hij vind het heerlijk om gekriebeld te worden, hij begint speels te worden, en hij rent helemaal niet meer weg als ik aan kom lopen. 
Hij kijkt me juist aan als ik ga zitten, ''hallo vergeet je mijn aai niet?!''

Bobby is enorm gebaat bij rust en regelmaat. Heel veel drukte kan hij niet aan. Visite enzo doen we nog niet. En als ik het huis schoon ga maken word hij ook wel wat onrustig. Maar dat gaat ook al zoveel beter. Hij blijft gewoon in zijn mandje kijken. En niet meer vliegend weg proberen te komen.

Met ons andere hondje Bailey gaat het enorm goed! Ze liggen vaak samen. Ze spelen soms ook al samen. 

Met Bobby zijn gezondheid is ook alles in orde. We zijn met hem even naar de dierenarts geweest omdat hij een navelbreukje heeft. Ook zijn zijn nageltjes daar even bijgeknipt omdat zijn duimpje in een krul groeide en dat voelde heel vervelend. Het navelbreukje was niks ernstigs. Het is een klein bultje, we moeten het even in de gaten houden maar in principe hoeft het niet aangestipt te worden. Hij vond het echt niet leuk bij de dierenarts. Maar alles was top in orde met hem!

Dus verder doen we nog even lekker rustig aan. Het belangerijkste is dat hij heel veel vertrouwen in ons krijgt, en daarna gaan we wel meer met hem doen, maar voor nu blijven we binnen zijn grenzen.

We zijn enorm blij met deze lieve schat!!




Klik hier voor wat leuke foto's.


Groetjes Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten