vrijdag 26 september 2014

Denzel (Rexi) update


Hierbij even een update over Denzel (Rexi).


Het is alweer vierenhalf jaar geleden dat we op Schiphol stonden om Denzel op te halen, wat vliegt de tijd toch voorbij. Als ik door de foto's blader kan ik bijna niet geloven dat je dezelfde hond bent die ik op foto's uit die tijd zie staan. Toen elf maanden oud. Wat ben je veranderd. Zowel lichamelijk als geestelijk.

We zijn door diepe dalen gegaan en hebben hoge bergen overwonnen. We zijn er sterker uitgekomen. We hebben veel van elkaar geleerd en er heeft zich een sterke band van vertrouwen gevormd. Je bent een uitzonderlijk leergierig en braaf beest. Je wil alles zo graag goed doen en doet daarvoor je uiterste best. In al die tijd heb ik je nooit bestraffend toe hoeven spreken, wij geven alleen de grenzen aan.

Deze grenzen geven je zekerheid en zijn je dagelijkse houvast. Je hecht nog steeds aan vaste gewoontes en wordt nerveus in vreemde omgevingen. Maar in je eigen dagelijkse wereld ben je zielsgelukkig en wij zijn dat met jou.

Wat er in de eerste maanden van je leven met je gebeurd is weet niemand maar duidelijk is wel dat het geen feestje is geweest. Je bent het vertrouwen in de mensheid bijna volledig kwijt en dat laat je duidelijk merken. Dat is jammer maar we kunnen er mee om gaan. We brengen je niet in situaties die je niet aan kan.

Een jaar geleden begon je ineens alles en iedereen aan te vallen die bij je in de buurt kwam behalve ons. Je wilde niet meer in de auto springen, liep steeds met een ander poot mank en kon soms ineens niet meer zonder hulp opstaan. Na een aantal dierenarts bezoeken zijn we bij praktijk Kreupel Dier beland. Daar werd weer pijnlijk duidelijk dat er in de eerste maanden van je leven toch iets gebeurd moet zijn. Je bekken en een aantal rugwervels stonden scheef. Natuurlijk krijg je daar uiteindelijk flink last van. Onbegrijpelijk dat we niet eerder iets aan je gemerkt hebben want je moet flinke pijn hebben gehad. Nooit heb je ons iets laten merken.

Alles is weer recht gezet en na een revalidatie periode mag je nu alles weer doen waar je zo blij van wordt. Zwemmen, graven, rennen en met je bal spelen die je buiten overal mee naartoe neemt. Met andere honden speel je ook erg graag.

Voor ons ben je de liefste hond die we ons kunnen wensen en elke dag maak het ons aan het lachen. Ons andere hondje Dixie is inmiddels ruim veertien jaar oud en je tolereert al haar chagrijnige buien. Bij ons mag je oud worden. We kennen je gebruiksaanwijzing inmiddels van binnen en van buiten. Voor altijd in ons hart. 

Groetjes, Robin en Margreeth


Denzel, vierenhalf jaar geleden, elf maanden oud en net bij ons.
Denzel vorige week, vierenhalf jaar later









Geen opmerkingen:

Een reactie posten