woensdag 20 augustus 2014

Flappy 4 maanden thuis !!!

Tja de tijd vliegt! Onvoorstelbaar dat Flap er alweer zolang is. Het is maar 4 maanden maar het lijkt wel 4 jaar. Zo voelt hij zich thuis. Alsof het nooit anders is geweest. Heel apart.
Hij waakt alsof zn leven er vanaf hangt. Er mag niemand voorbij het huis lopen. Flap rent meteen naar het raam (ik heb toen we dit huis bouwden speciaal een raam tot aan de grond voor Beer laten maken) en gromt en blaft iedereen weg. Ik weet nog heel goed dat we de eerste 2 weken ons afvroegen of Flap uberhaupt wel kon blaffen. Nu weten we wel beter hahaha.

Flap vraagt heel veel aandacht. Dat geeft niets want dat is hij 6 jaar lang natuurlijk wel een beetje tekort gekomen. Met zoveel honden kun je niet iedere hond continu persoonlijke aandacht geven. Als ik met Beer wil kroelen wurmt Flap zich ertussen en laat zich op zn rug vallen. Ik probeer hem altijd op te vangen omdat we plavuizen hebben en hij toch af en toe dan een smak maakt. Ik weet nog goed dat Fabienne in de eerste mail vertelde dat Flap bijna niet te aaien was. Tenzij je met hem in een kleine ruimte ging zitten. Nou....... ook daar is inmiddels geen sprake meer van. Zodra hij me ziet gaat hij op zn rug liggen met zn beentjes in de lucht. Wilt tie geaaid worden hihihi.

Verder heb ik het idee dat hij echt een hekel aan kinderen heeft. Daar gromt hij naar en hij trekt zijn lip omhoog. Kinderen zijn nogal geneigd om hem te willen aaien maar dat wijs ik altijd maar af voor de zekerheid. Gelukkig zijn we zelf ook niet zo kindvriendelijk....;-)  Hij heeft natuurlijk zijn leven lang met veel andere honden doorgebracht maar ook die mogen niet meer langs het hek lopen. Ook die krijgen de volle laag. Ik weet niet waar dit aan ligt. Of hij nu zo'n beschermingsdrang naar Beer of/en ons toe heeft? Geen idee. Ik vind het niet erg want het laat mensen zien dat ze hier niet zomaar het terrein hoeven te betreden. Ben wel heel benieuwd hoe dit 6 september in Eindhoven gaat natuurlijk.

Hij doet nog steeds Beer in alles na. Heel erg grappig. Beer vind het niet erg. Dat is zo'n lieve loebas.
Als Beer voor het hek zit te kijken en Flap is binnen hoeft Beer maar 1 keer te blaffen en Flap staat buiten. Flap loopt 's morgensvroeg inmiddels wel alleen naar buiten voor zn plasje. Dat is wel prettig want dan hoef ik Beer niet meer wakker te maken.

We hebben in juni Flap zn tandjes laten schoonmaken en zn nagels laten knippen. Lekker onder een roesje. Ook even met een scoop in zn slokdarm laten kijken maar daar was niets te zien. Af en toe ruikt hij echt enorm uit zn mond vandaar.
We wilden eerst ook foto's van zn heupen en rug laten maken maar op aanraden van de dierenarts toch maar niet gedaan. Hij rent als een dolle in de tuin en we vermoeden dat hij niets mankeert. Dan zou hij ook niet op zn rug kunnen rollen. We wilden hem voor de zekerheid in alles laten nakijken maar soms kun je hierin ook een beetje doorslaan.... Dus we laten het zo.

Verder kan ik niet anders dan zeggen dat het super met Flap gaat. Met alles. Eten kan hij voor drie. Onvoostelbaar. Altijd honger. Ze krijgen 3x daags ('s middags wat minder dan de overige keren) te eten dus hij komt gelukkig niets te kort. Beer laat hij inmiddels ook met rust tijdens het eten en ik hoef er niet meer bij te blijven.
Alleen thuis zijn gaat inmiddels ook prima. In het begin haalde hij alle voorpagina's van mijn mooie woontijdschriften af die op tafel lagen! Sinds ik John zn tijdschriften bovenop heb gelegd doet hij dit niet meer hahaha. Niet interessant denk ik.

Als je hier klikt kan je een hele serie foto's bekijken, 
echt Flappy is een super filmster !!

Groetjes Sandra Plank.







2 opmerkingen:

  1. prachtig.....geniet maar lekker...."geduld wordt beloond"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is dit die arme Flappie, die incontinent zou zijn? Geweldig, wat vind ik dit/jullie vreselijk lief. Super, en Flap heeft het verdiend.
    Heel veel succes met Flappie, en dat ie nog maar jaaaaaaren mee gaat en mag genieten.
    Groetjes, Marjon Elout.

    BeantwoordenVerwijderen