zondag 31 augustus 2014

Berichtje van Perla/Indy,

Als Perla kwam ze op 23 augustus 2014 op Schiphol binnen, maar we noemen haar Indy. Mijn jongste zoon wilde dat zo. Daar zitten wat emotionele redenen achter, waarmee ik u niet ga vermoeien.

Indy was gelijk vanuit de Bench op Schiphol al vrolijk en aanhankelijk.
Op weg naar ons en haar vakantie adres (we hebben een stacaravan in Aerdt, 15 minuten rijden vanaf woonplaats Zevenaar) was ze extreem rustig en ging helemaal los eenmaal op de camping. Na een dag of 2 wist ze onze caravan van de ruim 200 caravans eruit te pikken als:
“Hier hoor ik thuis; kan ik dollen, spelen en slapen”
 

Indy op de camping

De derde dag naar Zevenaar gereden om haar ook daar te laten wennen aan de situatie daar. Immers daar verblijven we het grootste deel van het jaar. Indy moest (en nog steeds) wennen aan het verkeer in onze omgeving. Dat heeft ze op haar opvang adres in Spanje waarschijnlijk niet meegemaakt. Elk voertuig wat langskomt op een toch rustige locatie neemt ze aandachtig op en volgt ze. Eigenlijk een beetje angstig, want hoe meer lawaai en sneller; des te angstiger reageert ze daarop. Dat gaat nu (na amper 7 dagen Nederland) stukken beter, maar we moeten er wel aandacht aan blijven besteden. Na 4 dagen Nederland met Indy naar de dierenarts geweest. Die was te spreken over haar gezondheid en haar paspoort (met inentingen) Toch fijn van ACE dat ze gezond naar Nederland kwam. We hadden haar eerder verwacht, maar ze had een beginnende vorm van lintworm en werd daarvoor in Spanje behandeld. Na enkele dagen Zevenaar weer voor 4 dagen terug naar de camping. Indy (ik noem haar af en toe “sufkip”) ontdekt plotseling dat er vogels en vlinders zijn. Heeft ze de voorgaande dagen waarschijnlijk gemist. Indy heeft daar inmiddels een studie van gemaakt: Gaat zitten en volgt aandachtig de overvliegende ganzen.


Indy thuis

Vandaag (zaterdag) maar weer eens lekker terug naar Zevenaar. Verder met de opvoeding, buurhondjes, verkeer en andere dingen. Wat opvallend is: Met de dag leert Indy meer. Dat waarvan je denkt na 20 keer waarschuwen/herstellen gisteren heeft ze de volgende dag geleerd.
Veel dank aan Elvira, Yvonne, Pia, Odette en Nils. Ook dank aan Belén die Indy in Spanje tot die tijd verzorgde. Van Belén ontving ik na 4 dagen een mail met de vraag hoe het met Indy was. Daar blijkt betrokkenheid uit en dat is goed.
Bedankt voor alle goede zorgen.

Groeten,
Jos, José, Thomas , Maarten
En Indy




Geen opmerkingen:

Een reactie posten