donderdag 7 augustus 2014

Bericht van Romy

Hallo beste dieren vrienden, het is alweer een tijdje geleden maar nu een bericht van Romy.
Romy is alweer 1 jaar bij ons en daar zijn we heel blij mee, voor ons is dit het eerste huisdier van het blaffende soort, maar ze blaft niet!! als ze een keertje heel kort woef zegt kijken we elkaar gelijk aan zo van hé ze kan het toch!!
Romy is een schat van een dier, ze gaat graag een rondje doen maar wel op haar manier, als het te warm is of als het regent dan wordt het een kort rondje en dan gaan we terug hoor baasje.....zoniet? dan ga ik demonstratief zitten en denk maar niet dat we verder gaan.
Romy houd van aandacht, ze blijft constant bij je en wil graag aangehaald worden.
Ze kan, waar het mag, goed loslopen want ze luistert heel goed. Vorig jaar hebben we een basiscursus gehoorzaamheid gedaan met haar.
Dat vond ze wel leuk, ook het oefenen thuis, in het begin dan. Want na een paar weken had ze er geen zin meer in om te oefenen thuis. We hebben toch de cursus afgemaakt en ze is nog geslaagd ook!
Ze gaat graag mee in de auto, lange afstanden is ook geen probleem. Ze gaat rustig liggen en af en toe kijkt ze eens of we er al zijn.
Haar angst voor het onbekende is ze grootendeels wel kwijt. In het begin schrok ze overal van, ook van voorwerpen langs de straat die ze nog niet eerder had gezien.
Of een onverwachte handbeweging van ons, dan dook ze in elkaar. Dat heeft ze gelukkig bijna niet meer.
Het heeft ook ruim 3 maanden geduurd voordat ze niet meer kruipend naar de baas toekwam. Voor de vrouwtjes was ze niet bang, maar voor mannen blijkbaar wel.
Ze is een rustige hond. In het begin ging ze in de bench als we weg gingen of naar bed. Nu mag ze gewoon los in huis. Sinds kort ook 's nachts. De eerste paar nachten bleef ze keurig in haar (open) bench liggen, maar nu slaapt ze lekker bij ons in de slaapkamer op haar kussen.
Ze vindt het het leukst als baasje en vrouwtje mee gaan om te wandelen, gaat er eentje niet mee, dan wordt het rondje korter.
We zullen nooit weten wat ze allemaal heeft meegemaakt, maar het is een ontzettend lief en gemakkelijk dier.
We hopen dat we nog lang van haar mogen genieten. We komen in ieder geval met haar naar de Ace dag!
Romy wil het team van Ace bedanken voor de goede zorgen en haar de kans hebben gegeven toch nog een liefdevol en lekker zacht mandje te vinden!
Groetjes van

Gertjan, Gerda en Juliet Huijzers

Geen zin meer baas !!!!

Romy in het water

Romy op de kaai.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten