vrijdag 20 juni 2014

Hoe gaat het met Loesje? (ACE naam Madre Lucilla)

Loesje was het hondje dat op het nippertje uit het dodingsstation werd gered, voordat zij haar pupjes kreeg. Echt op het nippertje, want de pupjes werden in de auto op weg naar de Refugio geboren. Dat was in juli 2013.
Afgelopen februari mocht Loesje in Nederland in opvang komen bij Erna. Wat een leuk en mooi klein hondje, net een vosje. Ze draaide vanaf dag 1 goed mee in haar tijdelijke gezin en de roedel.
Door hele toevallige omstandigheden werd Loesje opgemerkt tijdens een boswandeling en niet veel later kwamen de potentiële adoptanten kennismaken met Loesje, waarbij zij hun harten wist te veroveren. Ze mocht al snel mee met haar nieuwe baasjes.
Het was wel even spannend of zij het huiskonijn, Millie, met rust zou laten en de drie scharrelkipjes in de tuin. Maar gelukkig liet Loesje zien dat ze heel snel kon leren wat van haar werd verwacht. Het konijn ging vanaf het begin goed, de kipjes waren nog wel wat spannend en zo af en toe wil ze wel naar ze uitvallen. Maar het gaat steeds beter en ze weet echt dat het niet mag.
Loesje heeft helemaal haar plekje gevonden bij haar nieuwe baasjes. Ze weet precies wanneer de baas thuis komt van zijn werk. Ze mag mee in het boodschappenkrat voorop de fiets. Ze vindt het heel erg leuk om nieuwe dingen te leren, vooral omdat ze dan steeds iets lekkers krijgt als beloning. Want Loesje is dol op lekkers!
Maar Loesje laat ook nog wel eens een iets minder leuke kant zien. Want als ze iets in haar bekje heeft wat niet mag, dan gromt ze en wil ze niet loslaten. En het rondrennen op de hei is niet altijd ontspannen, want sommige honden vindt Loesje niet zo leuk en daar rent ze dan heel dominant op af en wil ze opjagen, maakt niet uit of ze veel groter zijn. En alleen thuis blijven vindt ze ook niet leuk, dan wil ze nog wel eens blijven blaffen.
Maar Loesje heeft gelukkig hele lieve en verstandige baasjes getroffen. Die snappen dat het niet allemaal vanzelf gaat en dat je eraan moet werken om problemen op te lossen. Ze proberen op slimme manieren en met veel geduld het minder leuke gedrag van Loesje in goede banen te leiden. En Loesje weet dat ze ook heel veel goed kan maken door lekker knuffelig te zijn.
Loesje heeft het dus heel erg getroffen met als klap op de vuurpijl, dat ze een paar weken geleden mee mocht op vakantie naar Denemarken. Daar heeft ze zich heel goed gedragen, dus een volgende keer mag ze vast weer mee.

En dan nog een paar hele leuke foto’s van Loesje. Met Millie, het konijn. Met haar favoriete knuffel, mr. Big en op de fiets.

Loesje met Millie onder de tafel.

Met Mr. Big


Loesje met Valerie

Gezellig mee op de fiets

Opgevost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten