vrijdag 30 mei 2014

Tanita is zóóó lief!

Toen Tanita ongeveer 8 maanden oud was is ze voor de poorten van de Refugio achtergelaten, samen met Cinta, vermoedelijk haar moeder. Dat was in maart 2012. Tot half mei 2014 zat Tanita nog steeds in het asiel. En sinds bijna twee weken is ze dan in opvang in Nederland.
Hier verblijft zij in een gezin met oudere kinderen, met meer honden (reuen en teefjes) en met katten. Ook zijn er kippen en twee pony’s. Tanita lijkt zich moeiteloos te kunnen voegen in haar nieuwe leven. Ze is vriendelijk tegen mens en dier, is vanaf het eerste moment zindelijk, slaapt gewoon in de woonkamer in een mandje, kortom een hele brave meid!
Omdat Tanita in Spanje niet veel beweging kreeg en uit verveling iets te veel brokjes heeft gegeten, is zij wel een beetje te dik. Natuurlijk krijgt ze nu veel meer beweging, iets dat ze ook heel leuk vindt. Vol enthousiasme racet ze door de tuin, het liefst met een van de andere hondjes in het opvanggezin. Daarnaast is ze ook op dieet, ze krijgt wat minder brokjes dan normaal en daarbij wat sperziebonen. Laat ze dat nu ook nog heel lekker vinden. De overtollige pondjes zullen vast snel verdwijnen.
Ondanks dat Tanita vast niet veel gewend is geweest, loopt ze heel netjes mee aan de riem zonder te trekken. In het bos kan ze vanaf de eerste dag heel goed los lopen. Ze wil zo graag bij je blijven, dat het echt wel verantwoord is. Vreemde honden vindt ze in het begin een beetje eng en daar wil ze het liefst met een boogje omheen lopen. Als ze door heeft dat er niets te vrezen valt, is ze heel vriendelijk en wil ze ook nog wel wat snuffelen. Ook in de auto is ze rustig. Ze moet wel vastgezet worden, want anders wil ze het liefst op schoot kruipen. Want knuffelen, daar is Tanita dol op! Ze wil je graag likjes geven en vindt het heerlijk om gekroeld te worden. Van plezier gaat ze op haar rug liggen.

Tanita is een heel lief, vriendelijk en sociaal hondje. Mensen die ze voor het eerst ziet benadert ze heel vriendelijk en ze laat zich dan ook graag aaien. Ze kan best het enige hondje bij iemand alleen of in een gezin zijn. Maar als er meer dieren zijn, is dat ook goed. Ze vraagt niet veel, is dankbaar voor een vriendelijk woord, een knuffel, een lekker mandje en bakje eten. Wil je een keertje komen kennismaken met Tanita, dan ben je van harte welkom bij haar opvanggezin in de buurt van Amersfoort.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten