woensdag 14 mei 2014

Fay vh Salsa

Mijn naam is Fay, voorheen was mijn naam Salsa. Op 9 februari werd ik door mijn nieuwe baasje Esther (zelfs op haar verjaardag!) en haar zus Ellen opgehaald op Schiphol. Ik vond het heel erg spannend allemaal. Ook voor mijn nieuwe baasje was het heel erg spannend want die had heel weinig informatie over mij, alleen dat ik een ‘heel eigen karakter’ heb en dat kan van alles zijn natuurlijk... Ik was zo nerveus dat ik midden in Schiphol er van moest poepen… Toen mijn baasje’s zusje dat had opgeruimd gingen we naar het Vondelpark. Daar was mijn baasje’s vriendin Rebecca met een bruin en wit hondje en dat bleken mijn nieuwe broertje en zusje te zijn!
Een Havanezer van bijna 17 jaar (waar ik eigenlijk niet veel aan vind want die slaapt alleen maar), en een zus die precies op mijzelf lijkt en ook uit Spanje komt, Nikki heet ze en zij is 6 jaar. Alle kinderen op straat roepen dan ook steeds ‘daar heb je de tweeling hondjes’! Mijn nieuwe baasje was erg bang dat Nikki lelijk tegen mij zou gaan doen maar we zijn de allerbeste vriendinnetjes! We liggen heel vaak lekker tegen elkaar aan op de bank en zijn nu aan het leren om lief te spelen samen (we vonden het allebei namelijk heel erg eng als we gingen grommen tijdens het spelen maar nu we elkaar kennen weten we dat dit grommen er gewoon bij hoort). Het leukst vind ik om samen met Nikki achter katten en eenden aan te rennen. Mijn baasje woont op de bovenverdieping en mijn baasje’s zusje woont op de benedenverdieping met 4 katten die ik nog wel heel erg eng vind. Ik ga er zelfs steeds van trillen als ik ze zie... Ik woon nu vlakbij het strand van Vlissingen en de eerste keer vond ik al dat zand maar heel vreemd tussen mijn tenen en vond ik er niets aan. Nu is het mijn lievelingsplekje geworden! Ik doe niets liever dan op het strand met mijn zusje Nikki achter de bal aan rennen. Ik ben dan ook al bijna twee kilo afgevallen, wat ook wel nodig was want ik hoorde mijn baasje’s vriendin Rebecca tegen mijn baasje zeggen dat ik beter ‘happy sausage’ zou kunnen heten. Ook ga ik iedere maandag naar de hondenschool en hier doe ik echt heel goed mijn best. Mijn baasje zegt steeds dat ze zo trots op me is. En de lerares vindt ook dat ik heel goed mijn best doe. Ik vind het alleen nog steeds niet leuk als vreemde mensen mij ineens willen aaien maar begin er steeds beter aan te wennen. Ik kan heel goed los lopen maar als er andere honden aan komen dan moet ik even aan de riem want ik vind het heel stoer om samen met Nikki tegen andere honden te grommen, dat zij dan weg rennen en dan kunnen wij er met z’n tweeën lekker achter aan rennen, wij vinden dat echt heel grappig maar mijn baasje wordt dan heel erg boos. Dus dit moeten we nog even afleren. Ook moet ik nog afleren dat ik niet binnen mag plassen wat heel soms nog wel eens gebeurt als mijn baasje beneden in de kinderopvang van haar zusje gaat helpen en ik niet weet waar ze is. Ook spuug ik steeds in de auto als we naar het bos of strand gaan en mijn baasje weet nog steeds niet of dit door zenuwen komen of echt door wagenziekte. Over twee weken ga ik met de auto helemaal naar Schotland op vakantie dus hopelijk vind ik het daarna dan niet meer zo spannend.
Ik ben heel blij met mijn nieuwe baasje en zij zegt iedere dag dat ze ook heel blij is met mij! Als ik ’s morgens wakker word ga ik dan ook altijd gelijk kwispelen als ik haar zie. Verder loop ik iedere dag minimaal twee uur en de eerste week vond ik dit helemaal niet leuk (want ik kon helemaal niet aan de riem lopen) en vond alles wat bewoog en geluid maakte maar eng maar nu ben ik heel blij dat ik zo vaak ga wandelen en kan gaan rennen!

Ik wil mijn baasje’s vriendin Rebecca bedanken dat ze mij gevonden heeft op marktplaats en mijn foto en gegevens naar mijn baasje stuurde waardoor die toen gelijk verliefd op me werd. Ook wil ik mijn baasje’s zusje Ellen bedanken want mijn baasje kreeg mij van haar voor haar verjaardag! Verder wil ik Odette van Stichting Ace bedanken dat ze mij in het vliegtuig mee naar Nederland heeft genomen en wil ik mijn oude baasjes van Stichting Ace in Spanje bedanken omdat ze goed voor mij gezorgd hebben! Maar nu ben ik wel heel blij dat ik in een huis woon met lieve baasjes, lieve honden/kattenvriendjes en ik nu een grote tuin heb.

Groetjes van een ‘happy sausage’ Fay!

p.s. Als jullie meer foto’s of video’s van mij willen zien, mijn baasje heeft er honderden gemaakt… Dan mag je haar mailen op estherjansen72@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten