zaterdag 17 mei 2014

Bikkel, gelukgsvogel !!

Geluksvogel Bikkel (voorheen Bicyclet 7292)

Bikkel woont nu ruim een halfjaar bij ons. Hij is in juni 2013 gevonden tijdens een fietstocht ten behoeve van ACE. Hij viel op vanwege zijn lieve karakter. In juli 2013 is Bikkel bij een gastgezin in België gaan wonen en daar hebben wij hem in september opgehaald nadat we hem daar eerst hadden bezocht en ACE bij ons thuis was wezen kijken naar de situatie. We vonden het erg fijn dat hij al in een gezin met kinderen had gewoond, dat zijn karakter bekend was en dat we hem in een thuissituatie konden bezoeken.
Bikkel moest erg wennen toen hij bij ons thuis kwam. Hij durfde na de autorit uit België eerst niet naar binnen, en heeft vervolgens de boel heel rustig verkend.  Een angstig moment voor hem was de ontmoeting met een houten beeld van een varken in de woonkamer. Erg grappig om te zien.
De eerste maand heeft Bikkel de kat uit de boom gekeken (figuurlijk dan want hij heeft een bloedhekel aan ze) en was hij beetje onzeker over de regels in zijn nieuwe huis. Zo hebben we hem gelijk geleerd dat hij niet op de bank mag en niet naar boven mag. Dit heeft hij snel opgepakt! Al na een paar correcties wist hij precies wat wel en niet mag. Wat opvalt is dat Bikkel niet geleerd heeft om te spelen. Hij reageerde nauwelijks op speeltjes en ballen. Inmiddels speelt hij soms met een flos en trekt hij sprintjes door de tuin.
Bikkel heeft voor mensen en onze kinderen een heel lief karakter. De dierenarts vermoed dat het een bastaard Jack Russel is, behoorlijk eigenzinnig dus.  Hij is daarentegen wel heel erg rustig. Geen keffer als er gebeld wordt of zo en ook niet erg waaks.  We laten hem met uitlaten niet loslopen, want buiten het huis en de tuin, doet hij heel erg zijn eigen ding en luistert hij slecht (komt niet terug als je roept). We hebben dus wel een vermoeden hoe hij zwerfhond is geworden... Gelukkig hebben we een grote speelweide om de hoek, waar hij veilig kan rondrennen. Verder is Bikkel niet zo vriendelijk naar grotere honden. Dit is nog een ontwikkelpuntje ;-)
Een paar weken terug is Bikkel voor het eerst naar de trimsalon geweest. Hijzelf en wij ook moesten erg wennen aan het feit dat hij zijn leuke ruige haartjes kwijt was. Maar het scheelde wel gelijk een heleboel haren in huis, want hij was na de winter flink in de rui.

Bikkel heeft het prima naar zijn zin bij ons. Hij is een geluksvogel dat hij van straat gehaald is en wij zijn geluksvogels dat zo’n leuk hondje via ACE  bij ons is komen wonen! We zijn erg tevreden over de wijze waarop ACE de plaatsing heeft verzorgd en de nazorg. Veel dank voor de goede begeleiding!

Kennismaken met Bikkel bij het gastgezin in België          

Bikkel in zijn nieuwe tuin       

Bikkel na de trimsalon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten