maandag 26 mei 2014

Adoptie Ronald nu Diego 19 januari 2014


Kijk eens wat ik heb gezien op Marktplaats een Dober  ! Op marktplaats ?  zei ik nog...met deze opmerkingen begon eind 2013 de adoptie van Ronald ( Nu Diego ). Een Dobermann van 3 jaar oud.
 
Na het zien van de foto's was ik verkocht en dus werd de eerste interesse mail verstuurd. Een beslissing die in eerste instantie gebaseerd was op gevoel.  
 
Na de administratieve afwerking en het huisbezoek kwam Diego op 19 januari naar Nederland. Daar stonden we dan op Schiphol s 'avonds rond middernacht. Gewapend met droge hondenkoekjes, waterfles, een riem, een halsband, twee verschillende tuigjes, keukenrol en poepzakjes.
 
Enthousiast, ongeduldig stonden we in de aankomsthal. Toen sloegen bij mij de paniek gedachten toe: Wel zullen het toch niet verkeerd ingeschat hebben ? Het is dan wel de vierde Dobermann (de vorige kwam met 7 jaar uit Nederlands asiel ). Wat als die 2 weken vrij en aangepaste roosters niet voldoende zijn voor Diego ? Wat als... gelukkig was er niet veel ruimte voor twijfels want na enige tijd kwamen de transportboxen door de deur.
 
Op weg naar de auto ( buiten geparkeerd ) deed Diego ons het plezier om recht van de ingang van een hotel te poepen. Hadden we toch alle poets spullen niet voor niets meegebracht. Gelukkig maar !
 
Inmiddels is Diego ruim vier maanden onze huisgenoot. Eigenlijk zijn er geen aanpassingsproblemen geweest. Na ongeveer 1,5 week zijn we begonnen hem af en toe alleen te laten voor een korte tijd. Ook mee met de honden uitlaat service 1 -2 keer per week aangezien we alle twee onregelmatig werken.
 
Hij is sociaal naar mens en dier. Lief en erg aanhankelijk. En het alleen thuis blijven heeft 2 keer " schade " opgeleverd. Een keer een half wit brood dat nog op het aanrecht stond en enkele weken geleden een pot Belgische  mayonaise ( die helemaal heel intact maar wel helemaal leeg ! ) Verder neemt hij soms als we niet thuis een schoen of kledingstuk mee naar boven en legt deze bij hem op het waterbed. Geen idee waarom ....maar hij maakt ze niet kapot.
 
We wandelen totaal ongeveer 2,5 uur per dag met hem verdeeld over diverse keren en hij vindt het heerlijk vooral wanneer hij los mag ( bos en strand ). Zijn nieuwste hobby  naast liggen op het waterbed is liggen in de hangmat ( zie bijgaande foto ) in de tuin.
 
We genieten iedere dag van zijn gezelschap en Diego lijkt het helemaal niet vervelend te vinden...
 
Met vriendelijke groeten
 

Albert en Marielle 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten