woensdag 30 april 2014

Lai


Op 28 Januari mochten we onze hond Lai ophalen op Schiphol. Onze hond Lai is een bordercollie die bijna blind is. Toen wij Lai op internet tegen kwamen waren wij meteen verkocht. Hij keek zo lief en had één oortje geknikt. Het feit dat hij bijna blind was maakte ons niet uit. Gelukkig mochten wij Lai adopteren want een andere hond was voor ons geen optie geweest. Toen Lai de eerste week bij ons was zijn we met hem meteen naar een oogspecialiste geweest om te kijken of er operatief nog iets te doen was aan `t zicht van Lai. Helaas was `t een vorm van PRA en konden ze weinig voor hem betekenen. Onze Lai is een super lieve gezinshond met name naar onze 2 kinderen toe. Ook gaat hij goed om met onze  4 katten. Ondanks zijn slechte zicht (waar hij zelf verders geen hinder van heeft) heeft Lai zich in korte tijd goed aangepast. Hij is erg dankbaar en vind `t nog steeds raar dat je elke dag 2x over weer eten krijgt. Lai heeft inmiddels zijn eerste certificaat voor de beginnerscursus gehaald en gaat nu beginnen aan de gevorderden cursus. Deze cursussen volgen wij bewust omdat zijn zicht alleen maar minder wordt. Lai houd vooral van wandelen, op de bank liggen en met de tennisbal spelen.
We hebben inmiddels ook al een fietskar voor Lai gekocht zodat hij gewoon met ons mee kan als we gaan fietsen. 
 Volgens ons heeft Lai in de loop van de tijd goed leren omgaan met zijn handicap. Ook is hij erg sociaal tegen over andere honden. Wij willen dan ook de vrijwilligers van A.C.E en de mensen in de Refugio bedanken voor `t redden van onze Lai. 
Tot slot willen wij tegen iedereen zeggen die misschien nadenken over`t adopteren van een hond met een handicap  gewoon doen want deze zijn `t dankbaarst en `t liefst.  

groetjes uit de Achterhoek van Han, Bionda, Rick en Jill en een poot van Lai.

Deze is gemaakt op de 2de dag dat hij bij ons was en Jill ziek op de bank lag.

Het beginners diploma van Lai !!






1 opmerking:

  1. Wat een lief verhaal zeg. Echt fijn dat jullie Lai een liefdevolle leven geven

    BeantwoordenVerwijderen