zaterdag 22 maart 2014

Rufus en Ricardo










Eindelijk was het zover we konden onze honden ophalen. Eerst Ricardo (Rico) zeven maanden uit Saventem, Rico vond het heerlijk om aan mijn voeten in de auto in slaap te vallen. Thuis gekomen vond hij alles prima, als we maar in de buurt waren.
Onze dochter ging mee bij het ophalen van 
Rufus (2 jaar) Dat ging even anders. Hij had al bijna de band doorgebeten al vorens we Schiphol verlieten.
In de auto was hij een bonk stress. Uiteindelijk was het op schoot nemen de oplossing om veilig naar huis te rijden.
Thuis gekomen stond hij in no time op de eetkamertafel. Dat was wel schrikken, waar zijn we aan begonnen.
Met heel veel liefde, geduld, aandacht en regelmaat hebben we een stel gezellige honden in huis, die nog steeds geen probleem hebben met het doen, van een hoop of plas in de kamer.
Maar goed, dat nemen we voor lief, we blijven trainen.
Rufus en Rico, die elkaar, bij ons, voor het eerst hebben ontmoet, kunnen niet meer zonder elkaar. Ze dollen en krioelen door de kamer. Om ze op zijn tijd de rust te gunnen, die zij en wij nodig hebben, gaan ze samen in de bench.
’s Morgens vroeg gaan we al een goed uur op pad, Rico kan los. Voor een brokje doet hij alles. Toch is het in huis een echte puberhond met een slangenlijfje dat overal onderdoor schuift.

Rufus onze jachtpodenco ruikt te veel, waardoor hij vergeet te luisteren, wij durven hem nog niet echt los te laten. Hij wil wel heel graag doen wat de baas hem leert, maar hij is het ook snel weer vergeten. Rufus heeft een paar kaken die alles kunnen vermalen, hij kluift bij het leven.




We zijn reuze blij, dat we weer twee honden hebben die het samen ook zo goed kunnen vinden!



Hier ook nog een filmpje van beide honden.

Dick & Gon

1 opmerking:

  1. Wat leuk om te lezen allemaal! Wij hebben het zusje van Rufus voorheen (Santina) adopteert augustus 2012. Zij heeft precies allemaal dezelfde streken als Rufus haha!! Maar het zijn hele lieve hondjes je hoeft je nooit te vervelen haha!!

    Heeeeel veel plezier met jullie schatten van hondjes..:)

    Samantha

    BeantwoordenVerwijderen