dinsdag 4 februari 2014

Nieuws van Krulle ( Floortje)



We hebben Krulle 5 januari opgehaald bij Maureen in Smilde. Twee weken daarvoor hadden we Krulle bij toeval ontmoet op Marktplaats.
Mijn man wou eens even kijken of er ergens nog een reutje was voor onze andere spaanse waterhond Lizzzy van 3 jaar. om zo eens een nestje Spaanse waterhondjes te hebben.
Maar toen kwam dus Krulle voorbij en het verhaal en de foto sprak mijn man aan. Hij daarna gelijk bij mij en liet de foto zien.
Ach..en jah als je dan ook het verhaal er bij leest, dan raakt het je wel. Wij gunden Krulle een goed tehuis.
We hadden trouwens niet eerder van de ACE stichting gehoord. Maar er was veel informatie te vinden en je had al gauw de indruk dat het een serieuze stichting was.
Dus wij met de kinderen overlegd en we vonden het alle vier gelijk prima.
Toen werd de hele procedure in gang gezet. Van het ontmoeten van Krulle tot het bezoek aan huis van de stichting.
Formulieren ingevuld en gemaild en zo werden wij goed gekeurd als adoptiebaasjes van Krulle. Daarna werd ze Floortje genoemd..:)

In het begin was het een hele belevenis voor Krulle, maar ook voor onze andere twee Spaanse waterhonden. Krulle kende nauwelijks regels, was overal en nergens. Zat overal op en in. Had snel ruzie met Lizzy van 3. Wolfje van 10 vond het best. Die krijg je niet gauw boos. Krulle liet haar dan ook wel links liggen. Ze had altijd honger, vrat alles van de salontafel. Zat met de poten tegen het aanrecht, de tafel, de prullenbak, enz. Ze plaste en poepte in huis. Dus het was in 1 woord: WENNEN!!!!!
Ook voor ons natuurlijk. We hadden rustige honden die toch goed zijn opgevoed. Komt er zo'n hondje binnen...pfff.
Maar we lieten ons niet kennen en wisten ook dat het 14 dagen duurde voordat er enig regelmaat en rust in het leventje van Krulle kwam. 

We zijn nu een maand verder en ik moet zeggen dat Krulle het heel goed doet. En net wat Maureen zei, met dank ook aan onze honden. Ze heeft een prima voorbeeld aan Wolfje en Lizzy. Maar ook het gezin is consequent aan het opvoeden. Ondanks dat ze stiekum bij de brokjesvoorraad zat en de boterham uit onze dochter's handen griste en ondanks dat ze af en toe een plasinhuis dag had, hebben we haar veel geaaid en dicht tegen ons aan laten zitten. Ze heeft nu in de gaten dat als ze bij ons komt staan of zitten dat ze lekker kan ontspannen. En daar geniet ze van! Met Lizzy was het in eerste instantie oorlog. Ze grepen elkaar om het minste geringste. Vooral als er aandacht verdeeld moest worden of er met een bal werd gespeeld.
Zelf wisten we soms ook niet of we ze dan uit elkaar moesten trekken of door laten vechten. Totdat 1 er opgeeft.
We hebben hierover ook contact gehad met de stichting en met Maureen. Die gaven ook goede adviezen. Maar net toen we van plan waren om deze door te voeren, werden de dames zowaar vriendinnetje! Onvoorstelbaar! En zo mooi!
Het is nu genieten, er wordt niet meer gegromd en gebeten. Maar gewoon lekker gespeeld. Zelfs met de bal willen ze af en toe delen met elkaar. Krulle is een hele lieve meid. Ze is nu eigenlijk zindelijk te noemen. Ze weet dat ze buiten haar behoefte moet doen. Af en toe kan het even mis gaan maar we maken daar geen drama van en maken de vloer zo goed mogelijk schoon.
Om herhaling te voorkomen.
De honden mogen ook graag buiten zijn. En als ze uitgelaten worden, maken we soms hun riemen los en dan rennen ze zo hard achter elkaar over de weilanden. Nou jah...zwarte landbouwgrond!! Nou dat vind je later wel weer terug in huis..pff. Maar gelukkig hebben we vloertegels. Ideaal!

We hopen dat Krulle  heel lang bij ons mag zijn. Dat ze oud mag worden bij ons! dat heeft ze verdient! 
Klik hier voor een filmpje van Floortje.

Vriendelijke groeten van Harry, Rita, Laurens en Lisanne Ekkel.

En een happy poot van Krulle-Floortje (en van Wolfje en Lizzy)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten