vrijdag 21 februari 2014

4 mei Podencodag







Bezoek ACE  tijdens Podenco Meeting

Zondag 4 mei 2014



Locatie: Geffense Plas

Gieleksepad 10

5343XN Oss



Het hele terrein is met hekken ca. 2 meter hoog omheind (met stevig fijnmazig gaas, en het hekwerk is van verticale spijlen, zie foto’s verderop) en beschikt over
• groot grasveld
• meer met zandstrand waar de honden volop van kunnen genieten
• groot parkeerterrein (gratis)
• café met terrassen en uitzicht op het meer

Tijd: 11.00 tot 16.00

Entree: een vrijwillige bijdrage die u zelf in mag vullen

Wat is er te doen:

Gezellig samenzijn en uitwisselen van ervaringen met andere ‘hondenmensen’
Kennismaking met het ras van de Podenco en de mogelijkheid met ‘Podencomensen’ over hun ervaringen te praten Aandacht voor de situatie van de Podenco’s en windhonden in Spanje en de honden in andere Europese landen en een financiële bijdrage voor de honden die onze hulp hard nodig hebben. Slenteren langs de diverse kraampjes van de aanwezige stichtingen en misschien het een of andere hebbedingetje kopen



De meeting was oorspronkelijk voor Podenco’s en windhonden uit Spanje bedoeld, maar de opzet is in de loop der jaren steeds breder geworden; dus u bent uiteraard ook welkom met uw hond(en) als zij geen Podenco’s of windhonden zijn en/of niet uit het buitenland komen.


Ter aanvulling op de informatie over de Podenco dag het volgende; het is altijd een hele leuke dag voor honden en baasjes. Ik ben er nu al 3 keer heengeweest met mijn ACE hond en hij vindt het super. Ik maak ook altijd van de gelegenheid gebruik om hem te laten inenten. Een stuk minder stress dan bij de dierenarts, het is veel goedkoper en er gaat ook nog 5 euro naar het goede (honden)doel. Nog meer info is te vinden op www.podenco-infoweebly.com

 
Vriendelijke groet,
Marian van Kampen.

 

 

Entingen

Dierenarts Janneke Beertsen heeft haar medewerking toegezegd om uw hond(en) tijdens de meeting te enten. Er zal van de opbrengst weer 5 Euro per hond naar het goede doel gaan.

Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, vergeet u dan niet uw vaccinatieboekje(s) mee te nemen en uw honden voor de enting aan te melden (per mail: judykleinbongardt@home.nl) Vermeld u daarin s.v.p. duidelijk om hoeveel honden het gaat en welke entingen u wenst.

Tarieven:
Cocktail 27,50 Euro
(Parvo, Leptospirose (ziekte van Weil), Parainfluenza, hondenziekte, hepatitis)

Kleine cocktail 25,00 Euro
(Leptospirose, Parainfluenza)

Rabiës 22,50 Euro

Neusenting (kennelhoest) 22,50 Euro

Rabiës of neusenting in combinatie met grote of kleine cocktail 12,50 Euro

Nagels knippen 2,50 Euro

Voorbeeld: kleine cocktail + rabiës = 25,00 + 12,50 = 37,50

cocktail + neusenting + rabiës = 27,50 + 12,50 + 12,50 = 52,50

Er zijn aan de enting tegen Leptospirose (voorheen 2 stammen) 2 stammen extra toegevoegd. Onderzoek heeft aangetoond dat deze 2 extra stammen meer voorkomen dan de 2 stammen waar al tegen geënt werd. Deze zitten zowel bij de cocktail als bij de kleine cocktail. Het is verstandig om deze Leptospirose enting over ongeveer 4 weken nogmaals te herhalen. (om te boosteren net als bij pups) Daarna is het weer gewoon jaarlijks. 

N.a.v. de ervaringen van voorgaande jaren nog even dit:  ik kan u niet vertellen welke enting uw hond nu nodig heeft. Vraagt u dat voor de aanmelding s.v.p. aan uw eigen dierenarts, of misschien kunt u de benodigde informatie ook uit het vaccinatieboekje halen; daar wordt meestal vermeld wanneer welke enting weer moet worden gegeven.
Foto
Foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten