donderdag 9 januari 2014

Bassie (Sebastiaan) overleden.

Helaas hebben we vandaag volkomen onverwachts Sebastiaan (Bassie) in moeten laten slapen.
Bas had het de afgelopen 2 weken ineens heel erg benauwd. De bevindingen van de dierenarts wezen op een massa weefsel in z'n rechter neusgat.

De dierenarts heeft vervolgens een stukje weefsel opgestuurd naar de patholoog van het medisch centrum voor dieren te Amsterdam. Vandaag hadden we een afspraak voor het nemen van een CT scan en zou er nogmaals een stukje weefsel uit Bas z'n neus worden gehaald om tot een definitieve diagnose te komen.
De uitslag van de onderzoeken is als een mokerslag bij ons binnengekomen. De kanker in Bas z'n neus was zo ernstig (het bot bij z'n oog, hersenen en neus was al aangevreten door de kanker) dat het niet meer in het belang van Bas zou zijn om hem nog wakker te laten worden gezien de pijn die hij al leed of zou gaan lijden.
Toen de internist aangaf dat behandeling geen optie meer was, hebben we met pijn in ons hart besloten om Bas niet meer te laten ontwaken. Nu weten we zeker dat hij geen pijn meer heeft.

Wij zullen Sebastiaan enorm missen. Van al onze honden die we gehad hebben was hij de beste. We worstelen op dit moment ook zeer met een gevoel van onrechtvaardigheid naar Bas toe, omdat we maar twee jaar van hem hebben mogen genieten en hij van ons.
Maar aan de andere kant biedt het ook troost dat we hem toch nog twee mooie jaren hebben kunnen schenken. Bas was een fantastische hond en we zullen hem vreselijk missen.

Bas wordt netjes gecremeerd en uitgestrooid in zee.


Met treurige groet,
De familie Gootjes


 

1 opmerking:

  1. Erg om de keuze te moeten maken, maar als het in het belang van je beste vriend is, dan kan je niet anders.. Ik wens jullie heel veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen