dinsdag 3 december 2013

Buddah in Nederland.


Het adoptie traject is snel gegaan, Buddah was vanaf 31 oktober voor ons gereserveerd.
Vanaf het moment daarna zijn we bezig geweest met het kopen van een mand, riemen, halsband, tuigje noem maar op! Ruim voor we Buddah konden halen was zijn gouden mandje al klaar.



24 november is het dan zover, op naar Amsterdam! We vertrekken om even voor 11 en komen ruim op tijd aan. We zijn benieuwd hoeveel mensen er nog meer zijn voor het halen van hun adoptiehond. Als uiteindelijk Erna er ook is word het nog spannender!
Vanaf dat moment duurt het nog een uur voordat de honden binnengebracht worden. Wachten duurt lang, maar we hebben het er absoluut voor over!

Als de benches binnen gereden worden is dat absoluut het moment!! Daar zijn ze!! Ik mocht Buddah als eerste ontvangen. Wow, wat was meneertje enthousiast. Ik werd aan alle kanten besnuffeld en gelikt.....En het staartje bleef maar heen en weer gaan.
Eigenlijk hebben we alleen maar oog voor Buddah. Er gebeurt zoveel met je op dat moment. Baasje werd even net zo enthousiast begroet als vrouwtje. En als alle hondjes zijn verwelkomd door hun baasjes worden de papieren getekend en mogen we naar huis.

Buddah loopt vol goede moed mee. Het liefste wil hij iedereen even begroeten! Buiten Schiphol doet hij zijn eerste plas op Nederlandse bodem. Helaas zijn daar de foto's niet gelukt. Buddah was druk met snuffelen, blij zijn en heeeeel enthousiast.
De lange rit naar huis blijft Buddah eerst een poosje zoeken, snuffelen en druk. Totdat hij uiteindelijk zijn plekje gevonden heeft en lekker tegen me aan kruipt. Buddah valt in een diepe slaap.....



Thuis aangekomen maakt Buddah kennis met mijn ouders en onze dochter. (bijna 2) Ze vind het allemaal wel wat eng hoor... Maar.... toen we binnen kwamen wist ze gelijk wie het hondje was: BULLA!!! Buddah heeft uiteindelijk s' avonds zijn plekje gevonden.
In de dagen die nu voorbij zijn gegaan heeft Buddah alle buurt hondjes zo ongeveer al leren kennen! Hij vind ze allemaal erg leuk en interessant... alleen de dikke buurtkat was hij nogal van onder de indruk. Die 2 zullen elkaar later vast weer ontmoeten. Hopelijk gaat het er dan iets vriendelijker aan toe. (Wat meneer kat betreft).

We zijn met Buddah verschillende dierenzaken af geweest om voorlichting te krijgen over voeding die hij moet hebben. Bij de dierenzaken word gezegd dat Buddah zeker geen Stafford is en ook geen 5 maanden. Buddah heeft namelijk zijn puppy tanden allemaal nog, bij 5 maanden moet een hond al even aan het wisselen zijn?
Het maakt ons eigenlijk niet uit hoe oud hij is of wat voor ras. Hij is de liefste en slimste hond die we kennen! Toch krijgen steeds vaker te horen dat Buddah een Ridgeback is, dit is kenmerkend aan de donkere streep over zijn rug. Buddah voldoet aan meer kenmerken wat betreft het ras. We zullen zien....

Buddah is zoals ik net al zei echt een slimme hond, we zijn 1 dag aan het oefenen geweest zodat hij komt wanneer je zijn naam noemt.... Dit doet hij nu al maar wat te graag. Hetzelfde bij zitten.
Hij weet al precies welke rondes we wanneer lopen. En als je noemt, we gaan naar huis... dan loopt hij moeiteloos naar de plek waar we moeten zijn.

Kimberley (dochter) en Buddah zijn ook kop en kont. Dinsdag avond lag ik lekker lui op de bank, Buddah parkeerde zich half over mij heen en ging lekker bij me liggen! Kimberley rende steeds heen en weer met brokjes om die aan Buddah te geven.
Als je ziet hoe zachtjes Buddah haar brokjes aanpakt..... zo zacht en lief. Ze zoeken elkaar met regelmaat op. Kimberley mag bij Buddah in de mand komen liggen als hij aan het slapen is. En anders ligt ze wel bij hem te kleuren. Hij zoekt haar ook andersom af en toe wel eens op, dan geeft hij haar een slik en gaat weer lekker liggen.

Buddah is nagenoeg zindelijk, je merkt dat hij wel gevoelig is voor drukte of spanning. Hij geeft het aardig goed aan wanneer hij naar buiten moet en ook s' nachts is hij droog. Terwijl ik dit schrijf besef ik hoezeer we het hebben getroffen met Buddah, we zijn echt ontzettend gek op hem.....

Buddah is een lieve, slimme, absoluut aanhankelijke knuffelkont! We zullen ons best doen om  hem een blijvend gouden mandje te geven.....

Groetjes van ons

                   en een poot van Buddah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten