woensdag 13 november 2013

Della



 November 2013



Deze foto is genomen in de opvang 
in Spanje -Malaga in 2011















Onze trouwe zwarte Labrador Bolo was in maart 2011 gestorven.
Ze was een hele lieve hond. Het jaar 2011 klopte niet. We misten een 4 voeter in huis. Een goeie vriendin attendeerde ons op ACE en verwees ons naar de foto van Della. Nee zeiden we het is geen Bolo. Maar toch, die blik, die pootjes. Della zou het worden. Mits we door de ACE plaatsings-commissie kwamen. We werden goed bevonden en Della landde in Eindhoven, ja wel in een reis tas. Voor ons en voor Della was het even wennen. Omdat we, na aankomst van Della in Holland naar Portugal op vakantie gingen, konden we zo aan elkaar wennen.
Ze was heel braaf, nieuwsgierig en we hielden haar zeer goed in de gaten. Voorbeeldig. Ze sliep wel veel. Terug in Holland was Della al behoorlijk aan ons gewend. Alleen regen, kou dat vind ze maar niks. Ze kon lekker rennen in de tuin en veel wandelen langs de Maas. In 2013 werd ze een je-weet-wel hond. Alleen het contact met andere honden, een spel van imponeren. Blaffen en macho gedrag. Met Della op honden training. Blaffen en macho gedrag werd minder. Maar af en toe wil ze weer in herhaling vallen. Er moet toch iets gebeurt zijn in Spanje of het is haar manier van overlevingsdrang.
In huis is ze heel braaf, af en toe leest ze de krant! Je kent het wel. Wat Della ook goed kan is: rennen. Ineens een sprint laten trekken, geweldig. O ja en stenen uit het water halen daar is ze ook een kampioen in. En hoe gaat het nu met Della?
We kunnen onze boef niet meer missen. Het blijft een Spaanse dame met pit. Wat ons betreft willen we nog jaren met Della aan onze zijde doorbrengen.  




Kortom : Della in huis halen is voor ons als de zon en sinaasappels uit Spanje.  (..) Blijft een lief beestje hoor :)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten