vrijdag 25 oktober 2013

Oproep van de actie tegen de hondenbelasting

 Op 18 oktober 2013 heeft de Hoge Raad beoordeeld dat gemeenten hondenbelasting mogen heffen. De Hoge Raad is van mening dat dit mag omdat de wetgever de gemeenten de bevoegdheid heeft verstrekt onder artikel 226 van de Gemeente Wet. De Hoge Raad heeft GEEN uitspraak gedaan over het gelijkheidsbeginsel verankerd in artikel 1 van de Grond Wet. De Hoge Raad acht zich niet bevoegd om de toetsing te doen en verschuilt zich achter artikel 120 van de Grond Wet die verbied de rechtelijke macht goedgekeurde wetten te toetsen tegen de grond wet. Een beroep op de rechtelijke macht voor bescherming van de overheid mag dus niet!
Aangezien De Hoge Raad van mening is dat het heffen van hondenbelasting mag, is er maar één oplossing mogelijk. Deze is om de wetgever te verzoeken Artikel 226 uit de Gemeente Wet te schrappen. Hierdoor zal de bevoegdheid die gemeenten heeft om hondenbelasting te heffen hun worden ontnomen.
De “oude” petitie die u al hebt ondertekend, was gericht aan B&W van de gemeenten. Hoewel er ruim 21.500 handtekeningen ontvangen zijn, ontving de actie te weinig handtekening uit één specifieke gemeente om de petitie daadwerkelijk aan te bieden. Wel zijn er gemeenten die, mede door de publiekreactie en deze actie, hondenbelasting in 2013 afschaften. Helaas voeren dezelfde gemeenten de hondenbelasting in 2014 weer in!

UW HULP IS DUS WEER NODIG!

Wilt u a.u.b. nog één keer de moeite doen om een petitie te onderteken? Deze keer richt de actie op de wetgever. Artikel 226 dus moet worden geschrapt uit de Gemeente Wet. De link naar de petitie is http://stophondenbelasting.petities.nl  U kunt ook informatie en de link vinden op de actie website www.stophondenbelasting.nl
Om te slagen heeft dit burgerinitiatief minstens 40.000 handtekeningen nodig! Indien u de petitie ondertekent en door geeft aan minstens twee anderen, dan halen we de 40.000 handtekeningen met gemak.

Na het invullen van de gevraagde gegevens, ontvangt u een email bericht van petities.nl . Om uw deelname te bevestigen dient u op de link in het bericht te klikken.
Omdat deze petitie een "burgerinitiatief" is dient u wel bij het bevestigen van u deelname uw geboorte datum en plaats in te vullen! Als dit nit doet, is uw handtekening ongeldig voor de
Ik hoop dat ik wederom op uw steun mag rekenen en dank u voor uw aandacht.
Vergeet niet om de actie Facebook pagina – Actie Tegen de Hondenbelasting - te bezoeken en volg ons op Twitter @ Stophond
Met vriendelijke groeten
Gary Yanover
Actie tegen de hondenbelasting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten