donderdag 31 oktober 2013

Een update van ons hondje Luna (eerder Sharak)

We hebben haar nu een paar maanden en ik moet zeggen van het moment dat ze haar koppie uit de tas stak op luchthaven Eindhoven,
is ze bijna altijd vrolijk geweest.
Wat een levenslustig, lief hondje hebben we er bij!!

We hebben al een andere Spaanse adoptiehond, een setter Femke. Die twee passen reuze goed bij elkaar, Luna het Yorkje is voor niks en niemand bang, vind iedereen lief en is ontzettend ondernemend en nieuwsgierig.
Femke profiteert hiervan, zij is nog steeds best angstig.
Ze is waarschijnlijk zeer slecht behandeld, een afgedankte jachthond, en was niks gewend, eigenlijk een grote bange pup, maar dan van 2 jaar oud.

Voor dat we Luna geadopteerd hadden, was Blanca (ook een adoptiehondje) al 6 jaar bij ons. Zij is helaas overleden aan een hartkwaal, ze was 11 jaar.

Na dit toch redelijk verwerkt te hebben, hadden we dus weer ruimte voor een nieuw hondje. We hebben altijd meerder honden gehad, voor onszelf en ook voor Femke die na de dood van Blanca steeds stiller werd en zich wat terugtrok,
het leek wel of ze depressief was.

Voor ons stond het vast om weer een adoptiehondje te nemen. Na meerdere hondjes bekeken te hebben op verschillende sites, is Luna het dus geworden. We zagen haar en waren het al snel eens,
dit meisje moet het worden!! We hoopten dat ze een beetje speels en niet te bang zou zijn, nou, die wens is uitgekomen.

Luna is een slim hondje, leert heel snel en is denken wij toch wel redelijk goed behandeld geweest in Spanje, voor dat ze gedumpt werd natuurlijk…
Ze is namelijk niet snel bang, ook niet bij vreemde mensen of onverwachte bewegingen ed. wat Femke dus wel is….

Ze is nu  goed gewend hier en wij ook aan haar, dat heeft toch altijd even wat tijd nodig om elkaar te leren kennen en een band te krijgen.
Die is er inmiddels, en na wat zindelijkheidstraining en een beetje correctie hier en daar naar Femke toe (ze was wat jaloers) gaat het nu uitstekend.

Ze heeft nog wel wat darmproblemen gehad, maar dat is nu ook weer in orde na een bezoek aan onze eigen dierenarts. Ze heeft een antibioticakuur gehad.
Verder was gelukkig alles prima in orde!!

Ze kan zelfs al los lopen( alleen als het echt veilig is natuurlijk) in het bos of strand, houdt ons goed in de gaten en rent en vliegt heen en weer, een genot om te zien.

We zijn heel blij met haar, het is een verrijking in ons leven.

We zijn stichting Ace zeer dankbaar voor de goede communicatie en afhandeling van de adoptie. En natuurlijk de mensen in Spanje die haar uit het dodingstation gehaald hebben,
en daarna zo goed voor haar gezorgd hebben.

Dankzij deze mensen kunnen wij nu hopelijk vele jaren genieten van dit leuke, lieve maar ook ondeugende hondje Luna, de york!!

Sonja en Jan,
Middelburg

Klik hier om de foto's te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten