vrijdag 9 augustus 2013

Gozo voorheen Rufo.

Hierbij een kleine update over Gozo (voorheen Rufo). We hebben hem nu meer dan 8 weken en zien dagelijks vooruitgang in zijn gedrag. Wij hebben hem al erg lief en hij past goed in onze kleine familie.

Hij heeft zijn naam geleerd en kan op commando komen, maar wel wanneer het hem uitkomt. Ook beginnen de kwartjes te vallen van wat we wel en niet toestaan. Hij is nog steeds nerveus en onzeker, vooral bij vreemde honden. Hij probeert dan zijn best te doen maar helaas lukt het niet altijd. Daar waar het kan en veilig is, loopt Gozo nu al los mee, anders loopt hij aan de lijn. Zijn jachtinstinct is te erg aanwezig om hem altijd onder controle te kunnen hebben.

Met zijn gezondheid gaat het ook een stuk beter, we hebben de kuur afgemaakt die we hebben gekregen voor zijn darmontsteking. Daarna hebben we zijn dieet aangepast en zien geen terugval.

Thuis gedraagt hij zich super, met onze andere hond Nala gaat het heel goed, ook kan hij goed met onze dove kat Eddy overweg. Overdag volgt hij voornamelijk Marlies waar zij ook heen gaat in huis – het duurt niet lang of Gozo is er ook bij. Wij zijn in iedergeval erg blij met dit vrolijke en lieve kereltje. We denken dat hij ook erg blij met ons is. Elk weekend gaan we ergens anders naar toe – bos, polder, strand – en hij vindt alles prachtig. Hij houdt ervan samen met onze andere hond in het gras op muizenjacht te gaan, en bij hitte zwemmen ze graag in een sloot.

We kijken ook uit naar onze lange vakantie met hem over drie weken. Daarna zijn wij van plan om met hem op cursus te gaan en zijn nu bezig om een geschikte hondenschool te vinden.


Hartstikke bedankt aan jullie alle en verder veel success!

 Met vriendelijke groeten


Marlies & Marcel


pootjes van Gozo en zijn vrienden Nala en Eddy


 





















 





1 opmerking:

  1. Wat ontzettend leuk om te lezen hoe het nu met Gozo gaat! Ik ben als huisbezoekster een schakel geweest in het adoptieproces en het maakt m'n dag om te zien dat Gozo zijn plek zo heeft gevonden. En wat vormen Gozo en Nala een mooi stel :-)!! Bedankt voor jullie update en de foto's.
    Groetjes, Lynn Hollaar

    BeantwoordenVerwijderen