zaterdag 6 juli 2013

Zomers nieuws van Pablo (voorheen Nalo)

Hier weer een update over Pablo:

Pablo is nu 8 maanden bij ons en is nu 2 jaar oud en hij wordt met de dag leuker! 
Van dat bange schichtige mannetje is nog maar heel erg weinig over. 
Wat een triomf toen hij voor het eerst in speelhouding sprong tegenover een klein hondje. Dat was een unicum.
De kleine menswezentjes die hier in de buurt rondrennen, rondrolschaatsen, -fietsen, -huppelen, - joelen en vooral op Pablo afgestormd komen, zijn ook al niet meer zo eng. Hij heeft ontdekt dat ze hem een hoop knuffels en kusjes geven en zelfs soms een heerlijk hondenkoekje, of twee, of meer....... :-))
Voor grote mensen duikt hij ook niet meer ineen. Nu wordt de nek nieuwschierig zo ver mogelijk uitgestrekt om eens goed te snuffelen aan een voet of been.... En een uitgestrekte hand wordt ook, hoewel toch nog wat voorzichtig, besnuffeld. 

Om Pablo nog verder te helpen met het overwinnen van zijn angsten, besloot ik om hem samen met mij de Avondvierdaagse te laten lopen. Vier keer 10 km. De afstand: een peuleschilletje natuurlijk (als straathond in Spanje had hij al de nodige kilometers onder de voetzolen zitten). De omgeving: nog heel eng, zo tussen de ontelbare lagere school klassen, die al zingend en joelend om hem heen door de stad en de omgeving trokken. 
Talloze keren hoorden we "Oh, kijk eens! Een puppie!" Ja, Pablo wordt (nog steeds) aangezien voor een puppie. Dus hoorden we ook regelmatig: "Ach, kijk nou eens, dat arme puppietje moet ook lopen!" 
Tijdens het passeren van de schoolklassen werd er "Mag ik 'm aaien?" geroepen. Sommige kinderen renden snel op hem af en weg dook Pablo. Brrrr! Eng!
Anderen gingen naast hem lopen en aaiden zo voorzichtig z'n zwartglanzende vachtje. Niet meer zo eng eigenlijk.....
De band die enthousiast allerlei populaire liedjes lied horen tijdens de optocht en waar wij pal voor liepen, zorgde wel weer voor heel wat angst en beven. Maar na een kilometer of 3 leek dat ook niet zo eng meer en liep hij rustig mee. 
Een medaille had ook Pablo verdient voor zijn eerste 40 Avondvierdaagse-kilometers!
Ca. 12 weken geleden is Pablo begonnen met een honden cursus voor beginners. De commando's volg, zit, af, blijf, voor en voet heeft hij inmiddels goed geleerd. 
De grote jonge honden (nog tieners eigenlijk) waren wel heel erg eng. Zo wild en onbezonnen en met van die grote kaken en tanden.....
Toch hebben nu toch 2 van de grote honden (een grote witte herder Igor genaamd en een grote Labradoodle Tommy genaamd mogen heel dichtbij komen en snuffelen). Vandaag heeft Pablo weer een overwinning: hij sprong in speelhouding tegenover Tommy en dat wil wat zeggen, want Tommy mocht pas vanaf vandaag dichtbij Pablo komen!
Ook vandaag, zaterdag 6 juli 2013, heeft Pablo met succes zijn examen voor deze cursus afgelegd. Met wel 74 van de 80 punten is hij met vlag en wimpel geslaagd!
 
Volgende week gaan we verder met de cursus gevorderden!
Een ieder die deze blog leest en in het bijzonder diegenen die een hondje uit een opvang zoals in Refugio overwegen op te nemen; ik kan het vanuit het diepst van mijn hart aanraden!
Rust, liefde, aandacht en een veilig warm plekje bij je thuis doen zo'n hondje weer opboeien! Het is het meer dan waard!

Groetjes (voor nu)
Heleen
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten