donderdag 18 juli 2013

Mia nu 5 weken "thuis".

Mia is nu ongeveer 5 weken bij ons. Op dit moment ligt ze naast ons op haar plekje die inmiddels al vertrouwd is. 
Zoals verwacht moest Mia heel erg wennen. Daar is ze dan ineens in Nederland bij een stelletje mensen die een rare taal spreken.
Alles deed haar doen opkijken en haar er van weerhouden om veilig een plasje te doen. Een auto, fietser een vogel of sirene in de verte.
In het begin hebben we heel vaak hetzelfde rondje gelopen zodat ze hieraan kon wennen en ze begreep wat hiervan de bedoeling was. Elke dag kennen
we elkaar ietsje beter. Als we naar beneden komen of thuis komen heeft zij geduldig in haar bench gewacht en is ze heel enthousiast om ons te zien. 
Wij hebben wel in de smiezen dat ze haar eigen willetje heeft, de slimmerik. Als wij een groot blok hebben gelopen en Mia in de smiezen heeft dat we naar huis gaan, dan gaat ze zigzaggend voor ons lopen. Hiermee probeert ze ons af te snijden, waarmee ze ons duidelijk probeert te maken dat ze nog wel verder wilt! 
Mia is het nieuwe teefje in het park van Middelburg. Honden komen naar haar toe en willen snuffelen, maar Mia loopt lekker door. Het lijkt haar niet te interesseren. Ze is heel rustig en nu begint het net een beetje te komen dat ze hard gaat rennen. Dit zal met de opbouw van haar energie te maken hebben. Hier zijn we dan ook bewust mee bezig. Wanneer wij een balletje gooien kijkt ze je aan met een blik van: " ja en? '  Hier moeten wij wel om lachen. Spelen doet ze (nog) niet. In de derde week hebben wij Mia pas voor het eerst horen blaffen. Dit was wanneer ik de hond van een vriendin aandacht gaf. Ineens uit het niets liet ze van zich horen. Was ze een beetje jaloers?
Wij zijn erg blij met Mia en wij denken zij ook met ons. Nog een paar leuke foto's
Liefs Mark en Karin uit Middelburg



Geen opmerkingen:

Een reactie posten