dinsdag 2 juli 2013

Gio ( Biagio) en James ( Chico)

Naar aanleiding van de nazorg kregen we dit verhaal over Gio en James.
Hoe het met Gio gaat? Ik kan dat eigenlijk in een woord zeggen, SUPER! Maar dat zou hem echt te kort doen. Ik heb al heel wat honden gehad. Ik kreeg de eerste toen ik 6 jaar oud was.En in de loop van mijn leven zijn er altijd 1 of 2 honden geweest die mij vergezelde. Onze kinderen zijn opgegroeid met honden. Allemaal stuk voor stuk echte kameraden!
 
Maar toen kwam Gio. Nog niet eerder hadden wij het genoegen vriendschap te mogen krijgen van een hond zo bijzonder. Zo lief, zo sociaal naar mens en dier, zo trouw.
Onvoorstelbaar dat een hond, die toch echt zwaar teleurgesteld mag zijn in de mens omdat hij zo schandalig slecht behandeld werd, zoveel liefde en trouwe vriensdschap geeft!
 
Leren vind Gio heel leuk. Vooral als hij beloont word met een aai, een knuffel of iets lekkers. Het was dan ook geen enkel probleem om hem te leren, netjes aan de lijn te lopen. Naast de fiets te rennen, op zijn plaats te blijven als wij aan het eten zijn. Om te gaan zitten als we de riem om willen doen. Om af te gaan om aan alle kanten even gecontroleerd te worden op vlooien, teken of andere ongezonde zaken. Om netjes te blijven staan om afgedroogd te kunnen worden als hij een plensbui op zijn lieve hondekoppie heeft gehad.
 
Toen in oktober 2012 James bij ons kwam, een Teckel van ruim 2, hielp Gio ons om James op zijn gemak te stellen. James had het duidelijk wat moeilijker om ons te vertrouwen en zijn verleden achter zich te laten. Depressief en nog gebukt onder het langdurig bloot te hebben gestaan aan chronisch stress had James echt tijd nodig om weer een jonge, vrolijke hond te kunnen worden. Wij gaven hem die tijd en onze liefde. Gio leerde hem weer te spelen, liet hem dicht tegen zich aan slapen. Liet hem zien dat niet alle mensen vreselijk zijn door zijn vertrouwen in ons.
 
James is inmiddels de vrolijke, eigenwijze, parmantige Teckel die hij behoort te zijn, daar heeft Gio zeker een groot aandeel in gehad.
 
 
We zijn onbeschrijfelijk blij met onze twee jongens! En nog alle dagen verbaasd dat deze twee honden, na alle ellende die ze hebben mee gemaakt, zo veel liefde en vriendschap kunnen geven. No other living creature love's You more than he love's him self. Dat geldt zeker voor Gio en James.
 
Komende woensdag gaan we weer naar schiphol. We gaan onze derde resceu hondje ophalen. Teka. Door ons Laika genoemd. Een ruw harige Teckel dame van ruim 10 jaar oud. We gaan er samen met onze beide jongens  alles aan doen om haar nog een flink aantal mooie jaren te geven.
 
Met drie honden is ons vol. Dus woensdag is echt de laatste keer dat we een hond uit de refugio van fabienne kunnen helpen. Nee, dat zeg ik verkeerd, dit is de laatste hond die ons leven gaat verrijken. Athans voor de komdende jaren. :-)
 
Hopend je vraag te hebben beantwoord, hoe gaat het met Gio? Met Gio gaat het in 1 woord SUPER!
 
Wie weet zien we elkaar op de grote weerzien dag in September?
 
Vriendelijke groet,
 
Jeanette en Jan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten