vrijdag 24 mei 2013

Vasco voorheen Noë nu 3 maanden thuis.

Vasco gaat als een speer! Helemaal gewend, vertrouwd etc. Geen enkel probleem met aanpassingen en dergelijke. Wel begint hij ondeugend te worden/streken uit te halen zoals: op de bank liggen als wij er niet zijn. Kastjes inspecteren en leeghalen die niet helemaal goed afgesloten zijn etc. Wij hebben daarom het plan opgevat om een gehoorzaamheidscursus met de hond te gaan doen. Ook omdat hij niet goed aan de lijn kan lopen. (links/rechts, draaien etc.). 
Verder is hij bij de dierenarts geweest om aan te melden en een check-up. De hond is in prima gezondheid. Wel hebben we gemerkt dat zijn conditie niet denderend was. Deze zijn we nu aan het opbouwen met langere wandelingen en regelmatig laten rennen met de fiets.

Ook heeft hij zijn eerste knip/scheerbeurt achter de rug. Ging ook allemaal zonder problemen.
Het is een heel attente, sociaal vriendelijke hond zonder een enkel aanpassingsprobleem. Geen agressie naar vreemden, andere honden of katten. Schooit niet, kan goed alleen zijn, blaft nauwelijks. Hij gaat overal mee naar toe en iedereen verbaast zich erover hoe gemakkelijk deze hond is. Voor ons is het echt een lotje uit de loterij. We hadden onszelf ingesteld op een hond met een verleden (rugzakje), maar daar is bij Vasco geen sprake van. Wij snappen daarom ook niet echt goed waarom iemand deze hond heeft weggedaan, maar wij zijn er blij mee.

Ook leuk om nog te melden: in het begin kent de hond natuurlijk nog geen nederlandse commando's. We hebben van een kennis van ons die goed Spaans spreekt, een lijstje met spaanse commando's gekregen en op diverse commando's zoals "kom hier" en "volgen" reageerde Vasco direkt. Nu zijn we bezig met hem nederlandse commando's aan het aanleren.

En zoals je hieronder ziet is hij ondertussen goed geintegreerd. Ook koninginnedag doet hij gewoon mee.... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten