donderdag 25 april 2013

NORINE PASTE NIET MEER IN HET PLAATJE

Malaga
Malaga
 
Na drie andere Cocker spaniels te hebben gehad, hebben we besloten om Cockertje Norine uit Spanje te adopteren. Op de foto’s die we zagen op de site van ACE zag ze er heel treurig uit een echt in de steek gelaten hondje.Wij vonden dat we Norine daar weg moesten halen.              


Na het invullen van de papieren kregen we bericht dat Norine al een prè reservering had, jammer maar een dag later hoorden we dat Norine toch aan ons werd toegewezen vanwege onze omstandigheden die beter voor haar waren. Hier blijkt uit dat ACE de moeite neemt om de beste oplossing te zoeken voor het herplaatsen van haar honden.

Onze laatste Cocker was een soort gelijk geval en we wisten wat ons te wachten stond en dat het wel enige tijd kon duren voordat Norine weer een blij en vrolijk hondje zou worden.

Op 20 januari 2013 was het zover, Norine landde op Rotterdam airport in een sneeuwstorm, van plus 15 graden in Malaga binnen een paar uur naar min 13 graden sneeuw en heel koud in Nederland.
Een sterk vermagerd  spanieltje, waarschijnlijk veroorzaakt door heimwee naar haar vorige eigenaar en het verblijf in het asiel in Spanje, werd onze nieuwe aanwinst.

Norine haar naam werd in bij ons omgedoopt tot Nohr. De eerste  4 à 5 weken was het erg koud en heeft zij alleen maar sneeuw onder haar voetzooltjes gehad maar we hebben geen moment de gemerkt dat zij hier enig hinder van heeft ondervonden ondanks alle jaren die zij in Spanje heeft gewoond en waarschijnlijk nooit sneeuw heeft gezien en het niet zo koud was daar.

Maar toen de sneeuw begon te smelten begon zij zich als een heuse Engelse cocker spaniel te gedragen, een echt jachthondje, neus in het gras en nieuwsgierig naar alle “nieuwe” dingen die om haar heen gebeuren. Vooral als zij in het bos losloopt heeft zij een niet af te stoppen tomeloze energie en jaagt op alles wat beweegt of wat zij denkt dat zal gaan bewegen.
Een groot verschil met binnenshuis waar zij de rust zelve is en buiten het eten en uitgaan veel slaapt.
Alleen met honden die groter zijn dan zij, en dat is al gauw, heeft ze wat problemen.

Omdat ik met onze vorige honden enkele cursussen heb gevolgd en wat kennis daaromtrent heb pas ik dit ook op Nohr toe, alleen hier blijkt weer dat de ene hond niet hetzelfde reageert als de andere en zie dat ik met Nohr veel geduld zal moeten hebben wat waarschijnlijk te maken heeft met haar verleden.

Verder ontwikkelt Nohr zich van op de foto’s treurig hondje in het asiel in Malaga tot een leuke en fijne hond met een eigen willetje die zich hier al helemaal thuis voelt.

Nohr paste niet meer in het plaatje bij haar vorige eigenaar,  we hebben haar nu 3 maanden maar in ons plaatje past ze precies en we hopen dat we nog lang plezier van haar mogen hebben.


Met de nazorg die ACE m.b.t. de geplaatste honden toont laat zien dat zij een goede organisatie is die het allerbeste voor heeft de alle honden die een nieuw onderkomen hebben gevonden.
Ik wens hen dan ook veel succes met hun werk zowel hier als in Spanje.

Wim en Cockie  Sondaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten