donderdag 25 april 2013

Brussels airlines zou plat snuiten weigeren op zijn vluchten!!!!!!!

Honden en katten met een platte snuit zijn niet toegelaten op de vliegtuigen van Brussels Airlines. Dat schrijft de maatschappij in een brief aan de reisbureaus. Blijkbaar is het risico groot dat dergelijke dieren oververhit raken door ademhalingsmoeilijkheden. 
Volgens woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines nam de maatschappij de maatregel al enkele maanden geleden, maar is nu een brief naar de reisbureaus gezonden, om hen er nogmaals op te wijzen. ‘Te vaak zagen we op de luchthaven dat mensen zich aanboden met een hond of een kat die niet mee mocht aan boord.'
Sciot beklemtoont dat de beslissing genomen is op vraag van dierenartsen. ‘Kleine huisdieren gaan aan boord in een reiszak. Maar voor bepaalde soorten blijkt die te benauwend waardoor ze ademhalingsproblemen krijgen.'
Brussels Airlines is niet alleen met deze maatregel. Bij Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zijn honden met een platte snuit al een jaar of twee verboden.
Nogal wat hondeneigenaars kwamen gisteren in opstand, tegen de maatregel van Brussels Airlines, vooral omdat het verhaal de ronde deed dat de maatschappij deze maatregel neemt omdat die dieren te veel zouden snurken. De luchtvaartmaatschappij ontkende dit op Twitter. Wat het probleem dan wel is? Ademhalingsmoeilijkheden.
Dat is ook de reden waarom ook een hele reeks andere maatschappijen dieren met een platte snuit verbiedt. De helft van de honden die tijdens vluchten omkomen, blijken dieren te zijn met een platte snuit. Het gaat vooral om bulldogs, maar ook om boxers, pekinezen en kruisingen. Bepaalde kattenrassen, zoals de exotische en de Perzische korthaar, lijden aan hetzelfde probleem.
Dierenrechtenorganisaties hebben de luchtvaartsector zelfs gevraagd om het vervoer van deze huisdieren te verbieden, precies om onnodig lijden te mijden. Maar veel baasjes beseffen blijkbaar het probleem nog niet.

Complexe procedure
Met een huisdier op reis gaan is overigens een vrij complexe zaak. Net als andere maatschappijen heeft Brussels Airlines daarover een complexe reglementering. Zo mogen enkel dieren die minder dan acht kilogram wegen mee in de cabine, als ze maar in een draagtas zitten. Grotere honden en katten moeten altijd in het ruim, net als vogels, vissen, hamsters en konijnen.
De dieren moeten ook vooraf gemeld worden. Als ze in de cabine meegaan, mogen ze geen hinder vormen voor de andere reizigers en moeten ze in een lek- en geurvrije zak zitten.


1 opmerking:

  1. Lijkt mij toch echt voor risico van het baasje. Gewoon laten tekenen voor vertrek.

    BeantwoordenVerwijderen