woensdag 6 maart 2013

Wetenswaardigheden over de Bodeguero's


Ik dacht zoals veel mensen met mij dat Bodeguero's een soort Jack Russells waren maar onderstaand verhaal bewijst bijna het tegendeel. Lees het eens en misschien dat U onze Bodeguero's een kans op een fijn thuis wilt geven.


De Bodeguero als huisgenoot. De Bodeguero heeft veel energie, beter gezegd levenslust, en staat dan ook altijd klaar om te gAAAAAn, jaaaaaaaah!!!  Het is tenslotte een werkhondje!  Gemaakt om alert, beweeglijk, oplettend,en supersnel te zijn. Het is geen zenuwlijer, hij wil er gewoon op uit! Het is dus vooral geen hondje voor luie mensen,want er moet iedere dag flink mee gelopen ,gespeeld en gerauschd worden! Anders wordt ie niet gelukkig. Hij wil niets liever dan met u de hele wereld verkennen, gun hem dan ook deze kans,al kan het best zijn dat ie in het begin nog overal aan moet wennen,en u krijgt het blijste hondje van de hele wereld!   Eenmaal gewend vind ie alles fantasties!!! En ja, ook de bodeguero glimlacht!!  Let wel op:het is en blijft een jager, al worden ze vaak in het asiel achter gelaten omdat ze dit niet goed doen,het instinct zit erin. Laat hem dan in het begin als u hem nog niet zo goed kent, alleen los op veilige stukken,waar u hem goed kan zien. Beter op het strand dan in het bos,bv!   Gewoon blijven wachten,hij komt terug! De Bodeguero is een zeer intelligent en sterk hondje, en ook een heel lief en aanhankelijk hondje. Hij heeft een mooi stevig, lekker compact gespierd lijfje, op mooie hoge elegante pootjes,en een lekker glad velletje. En dan zijn prachtige bat-man koppie! het is een echt knuffelbeertje!

Net als de Podenco en de Galgo is de Bodeguero nog een heel oorspronkelijk hondje,dat weinig (leuk) kontakt met de mens heeft gehad. Ook het leven in huis kennen ze nauwelijks, al bevalt ze dat al snel! Het zijn in feite nog echte honden, laat ze dat dan dan vooral ook kunnen zijn en u hebt er een heerlijke lekkere gekke, superlieve en trouwe vriend voor het leven aan!
Bron:http://www.dogsinneed.nl/index.php/nieuws/348-een-onbekend-ras-in-nl-de-ratonero-bodeguero




Geen opmerkingen:

Een reactie posten