zaterdag 19 januari 2013

Teun bijna 3 maanden in Nederland.


                TEUN, GEBOREN 21-04-2012
Lieve mensen en asielgenootjes bij ACE,
Kennen jullie mij nog? Teuntje! Jullie hebben mij van zo’n eng dodingsstation afgehaald.
Daar ben ik jullie nog steeds dankbaar voor, want ik ben nu een van de mazzelaars die een gouden mandje heeft gekregen in Nederland. Om precies te zijn woon ik sinds 30-10-2012 bij Diana en haar kater Mikki in Amsterdam en ik heb mijn naam Teun gehouden.
De eerste dagen was ik eigenlijk erg moe, maar durfde niet zo goed in slaap te vallen. Ondanks de lieve bemoedigende woorden van mijn nieuwe bazinnetje Diana. Ze had een mooie grote bench in de huiskamer staan met een groot ligkussen, een gezellige knuffel, wat speeltjes en een heerlijk bot om op te kauwen. Het deurtje hoeft nooit dicht en ik mag overal in het huis komen. De eerste nachten heb ik gezellig, in een ander mandje, naast mijn nieuwe bazinnetje geslapen. Dat was erg fijn, want ik vond het ook best spannend allemaal. Na drie dagen, toen ik Diana in mijn hartje had gesloten en haar vertrouwde, heb ik mijzelf overgegeven aan de slaap. En hoe? Ik sliep een gat in de dag en heel diep. Soms had ik ook spannende dromen, maar dan werd ik weer gerustgesteld door mijn bazinnetje en kon ik rustig verder slapen.
Mijn eerste twee weken ben ik continu samen geweest met Diana. Ze nam mij ook overal mee naar toe met haar auto. Dat vond ik in het begin niet leuk. Ik werd misselijk en spuugde mijn brokjes uit. Gelukkig is mijn baasje niet voor een gat te vangen en heeft ze de auto zo ingericht dat ik mijn eigen plekje heb in de auto, iets hoger, zodat ik mee kan kijken waar we naar toe rijden. En aangezien we altijd naar leuke plekken rijden, vind ik autorijden nu zelfs leuk.
In de derde week in Nederland heb ik kennis gemaakt met de mensen en honden van de honden- crèche HUS Zaanstreek. In eerste instantie ben ik even een ochtendje geweest, daarna een hele dag en inmiddels ga ik op dinsdag en woensdag de hele dag. Ewoud is mijn verzorger daar en ik vind hem inmiddels geweldig. Wij puppy’s hebben een eigen veld waar wij de hele dag samen zijn. En op bepaalde tijden op de dag spelen we met zijn allen op het grote veld, we zijn een leuke roedel met zijn allen. Als het koud is kunnen wij onze pootjes verwarmen in de verwarmde blokhut die op het land staat. Tussen de middag moet ik van Ewoud rust nemen (want ik schijn alleen maar te willen spelen) en krijg ik ook nog eten. Spelen en rusten doe ik het liefst samen met mijn vriendinnetje Belle, een prachtige teckel. We delen vaak samen een bench in de blokhut J.
Op donderdag en vrijdag ben ik bij de moeder van mijn bazinnetje. Haar noemen we “oma”. Mijn oma heeft zelf ook een hond. Zij heet Sjuul. Met Sjuul en oma kan ik het ook hartstikke goed vinden. Sjuul vond mij in het begin niet zo leuk omdat haar bazinnetje ook aandacht aan mij gaf. Maar nu vindt zij het niet meer zo erg en beschermd zij mij zelfs op straat als dat nodig is. Ik speel en wandel graag met Sjuul. Door Sjuul heb ik geleerd om buiten plezier te hebben als we gaan wandelen. Dan ben ik niet meer zo onzeker.
In het weekend is de vriend van mijn bazinnetje, Ryan, ook bij ons of wij gaan naar hem. En je zult het niet geloven, maar Ryan woont bij de zee. De plaats heet Egmond aan Zee. Hier is het zo leuk. Er komt allemaal schuim uit het water en dat waait dan over het strand, dat is zo leuk om te gaan pakken. Hier ben ik trouwens ook hele grote honden tegengekomen. Ze noemen het paarden. Die vind ik best indrukwekkend. Wat ze op het strand achterlaten vind ik erg lekker. Ryan heeft ook drie kinderen, Jack (9), Lynn (6)en Lucy (4). Ik vind ze allemaal leuk en zij mij. We gaan graag met zijn allen op het strand van Egmond uitwaaien of lekker de duinen in. Maar volgens Diana moet ze daar met mij oppassen omdat ik een echte konijnenjager ben. Geen idee wat ze daarmee bedoelt, ik word alleen maar erg enthousiast als ik dropjes vind daar.
Nu zit ik samen met het bazinnetje op school en daar leer ik allemaal trucjes. Als ik bijvoorbeeld ga zitten dan krijg ik een koekje. Als ik naar het baasje ren als zij “Hier” roept krijg ik ook een koekje. Het is leuk om samen met Diana zo intensief bezig te zijn.
Ik ben een blije speelse pup geworden. De kat Mikki is mijn speelmaatje thuis. Ik maak makkelijk contact met andere honden en ga lekker met ze spelen (als zij dat ook willen). Ik ben nog altijd voorzichtig als ik nieuwe mensen ontmoet of als ik in een nieuwe omgeving terecht kom. Maar als mijn bazinnetje zegt dat het goed is dan geloof ik haar. Ik hou veel van Diana en zij van mij. We knuffelen veel en hebben lol.
Mensen van ACE bedankt dat jullie mij deze kans hebben gegeven om Diana te ontmoeten!
Een poot van Teun en de groetjes van mijn bazinnetje Diana.

1 opmerking:

  1. Teun kwam gelijk met onze Charley aan op Schiphol. Goed om te lezen dat het zo prima met hem gaat allemaal!!!

    BeantwoordenVerwijderen