dinsdag 22 januari 2013

Onze podenco´s

Beste Ace, 

Middels dit berichtje doen we graag een extra woordje voor alle lieve Podenco's die er bij jullie zijn, naast zovele andere superhondjes die ook een eigen thuis verdienen. 

Podenco´s hebben misschien niet direct alle aandacht en men kent het ras in Nederland ook nog niet erg goed.
Vandaar dat wij graag onze ervaringen kort willen delen met diegenen die wellicht nog twijfelen.

Onze ervaring is dat het zeer zachtaardige wezentjes zijn met een intelligent, betrouwbaar lief karakter. 
En dat ze in huis als poesjes zijn, daarvan is geen woord overdreven. 
Daarnaast zijn ze sierlijk in hun beweging en mooie sterke dieren.

We hebben inmiddels drie Ace hondjes mogen adopteren.
In de nacht van 21  op 22 december hebben we ons derde Ace podenco'tje mogen verwelkomen op Schiphol, Pieterke deze keer.
Wat een lieve, zachtaardige blije en vooral een slimme hond hebben we in onze roedel een plekje kunnen geven.
Zo zachtaardig als deze hondjes zijn is in schrift niet goed over te brengen, maar ik doe een kleine poging.  

Onze ervaring is zeer positief.

Venga, voorheen Valerie is een kruising van van alles, met een vleugje podenco, zij is duidelijk de leidster en inmiddels 3,5 jaar bij ons. Ze is rustig, vriendelijk en weet goed aan te geven wat ze wel en niet wil.
Ruim een jaar geleden hebben we Choco (Chocolate bij Ace) van Schiphol gehaald, duidelijk een podencomannetje met geen ervaring in een stad en angst voor kinderen. Maar gedurende de tijd heeft hij zich steeds meer ontplooid tot een steeds zeker wordend mannetje wat dol is op knuffels en heel snel leert. En onlangs hebben we na wat wikken en wegen besloten een derde hondje een plekje te geven in onze roedel. Of zou het te druk zijn?
Welnee, wat een genot, Pietertje ( Pieterke bij Ace) is een vrolijke puber, die meteen vriendschap sloot met Choco en het zijn echt twee broertjes die graag met elkaar dollen, totdat ze moe zijn en lekker voldaan op de bank kruipen.  Natuurlijk heeft ook Pieter zijn periode van aanpassing nodig, maar pakt snel de do´s en don´ts op. Geen baknijd, het makkelijk iets van ze af mogen nemen, verdraagzaam als ze zijn.
Allen kunnen over en weer prima overweg met onze 4 katers, wat dat betreft zijn het ook erg vriendelijke wezens. 

Het is werkelijk waar een genot om dit type hondjes te mogen verzorgen. Speels, zachtaardig,zeer betrouwbaar, bescheiden en superlief. 
Zeer leergierig en de wil om te leren. Ze hebben behoefte aan hun dagelijkse portie beweging, knuffels en aandacht. Maar liggen daarna ook uren lekker voldaan te soezen en je heb dan geen kind meer aan ze. 
Geen nervositeit, geen voortdurend geblaf om aandacht, het zijn rustige vriendelijke karaktertjes. 

In de stad aangeleind, katten zijn daar wel superspannend. Maar daar waar kan in de bossen lekker los.
In de velden en bossen zijn het energieke honden. Ze spurten hun energie er wel uit, een prachtig gezicht zoals ze rennen en springen, als vosjes. 
Natuurlijk zit een jagersinstinct in hen, dus soms ben je ze even kwijt en soms wat langer omdat er een spannende geur in de neus zit. En dan hebben ze opeens geen oortjes meer.
Met name bij ons is het Choco die daar met name de neiging toe heeft. Inmiddels weten we dat hij altijd terug komt. Venga is een goede lobbes die altijd in de buurt blijft en wacht op elk kruispunt in het bos. Pietertje hangt er een beetje tussen. Duikt tussen de bomen door, maar blijft wel in de buurt meelopen.
Het is prima te doen, zeker met een goede dosis de rust overbrengen, vertrouwen geven en vragen kan ik u verzekeren dat het de meest zachtaardige honden zijn die ook echt een gouden mandje verdienen.
En naar we hopen bij nog vele andere mensen die een hondje willen adopteren.

Met vriendelijke groet, Floor en Aeilko


Geen opmerkingen:

Een reactie posten