maandag 21 januari 2013

Hond van de week

Luca


Luca had het geluk in een opvanggezin zijn prille start als pupje te maken. Van wat Spanje aan vreselijke dingen doet met zijn podenco’s heeft Luca geen weet. Hij is goed gesocialiseerd en opgevoed maar ondanks zijn lieve karakter en goede start heeft hij al zijn hele leven de pech dat hij steeds weer baasjes treft die hem door persoonlijke omstandigheden geen beweging kunnen geven en uiteindelijk opgeven voor herplaatsing. Zijn paspoortje staat dan ook vol adressen.


Ook vorig jaar zomer zocht hij met grote spoed opvang maar niemand, helemaal niemand die deze lieverd wilde opvangen. Op de valreep kwam hij er hier maar extra bij ondanks dat ik eigenlijk geen opvangplek had. En sindsdien wacht hij….. de herfst kwam……. de winter kwam, maar reacties blijven uit en hij wacht maar. Geparkeerd in opvang tot er eindelijk een baasje komt die helemaal voor hem wil gaan L


Luca zou zo graag de 2e helft van zijn leven ergens wonen waar men volop tijd heeft voor lange wandelingen. Waar men volop geniet van zijn gezelschap. Hij heeft zoveel te geven!!  


Luca is een heerlijke gezellige en aanhankelijke reu. Probleemloos hier in de grote roedel maar een wat kleinere roedel of slechts 1 andere hond zou prettiger voor hem zijn. Ook als enig hond zou hij het prima doen. Hij heeft geen problemen met kinderen maar ze interesseren hem ook niet en lijkt een rustig huishouden te prefereren. Het is een knuffel die graag speelt. Als Luca voldoende beweging en aandacht krijgt kan hij ook prima even alleen thuis blijven. Los in huis want hij maakt niets stuk. Als je weer thuis komt staat hij blij te kwispelen met een speeltje in zijn bek. Hij loopt goed aan de lijn en kan op sommige plekken ook los lopen. Hij heeft wel jachtinstinct want het blijft een podenco. Voor de zekerheid wordt hij niet bij katten geplaatst.


Bent u op zoek naar een heerlijk wandel en knuffelmaatje?  
Kijk dan eens naar Luca! Hier een filmpje.


 Klik hier voor meer informatie.
Maureen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten