woensdag 26 december 2012

SANTO,...op hoop van zegen,...

Aan de telefoon vertelde de eigenaar van SANTO dat hij hem niet meer wilde hebben. 
Hij had hem aan een vriend mee gegeven en die had hem in een hok ergens op een stuk land gezet. Daar was Santo uit ontsnapt, teruggepakt door de vriend en dan aan de ketting gelegd. 
Maar na een tijd had hij zoveel vlooien, teken en huidproblemen, dat hij weg moest, en toen werden wij gebeld. De arme stakkerd is er slecht aan toe. Een leger van vlooien en teken bedekten zijn lichaam, zijn oogjes , zijn oortjes zijn ontstoken en zijn lijfje is een schraal aanzicht. Hij is pas 4 jaar oud, al geef je hem veel ouder. 
Santo is ondertussen in handen van onze dierenarts en krijgt de nodige verzorging. Hij blijft even in de kliniek, want zijn toestand is zorgwekkend.Toch is deze lieve Santo enorm lief, ongelooflijk, dat hij nog mensen lief hebben kan. We hebben hem verzorgd met onze arts, zijn huid onderzocht waar het bloed hier en daar gewoon over de wonden heen liep en zijn oogjes werden onderzocht. 
Zo vlak voor de kerst op straat gezet. Gelukkig maar want als je zo een hond moet houden, wat ben je dan voor een individu? Geen woorden voor. De laatste tijd regent het franse bulletjes. Dat had ik al voorspeld twee jaar geleden. Het modehondje is net als zovele modehondjes ook een wegwerpartikel aan het worden.
Fabienne





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten