woensdag 3 oktober 2012

Mika, alweer een jaar in Nederland.

Wat vliegt de tijd, het is inderdaad al weer een jaar geleden dat we Mika mochten ophalen op vliegveld Eindhoven.
Ze was een angstig haasje toen we haar uit de “vlieg bench” haalden en wat heeft ze zich prachtig ontwikkeld het afgelopen jaar.
Mede door de combinatie van haar aanhankelijkheid en nieuwsgierigheid heeft ze nagenoeg al haar angsten weten te overwinnen en wat is ze mooi en lief. Ze doet geen vlieg kwaad en wil alles goed doen, we zijn dan ook reuze blij dat ze bij ons is.
Inmiddels heeft ze er een maatje bij, hij heet Max, een reu van 6 maanden, ze zijn onafscheidelijk, spelen en ravotten samen en dan lekker de tuin overhoop halen is hun dagelijkse bezigheid. We hebben haar ook “leren” zwemmen, ze vond het eerst wel eng, maar als we met haar mee het water ingaan dan lukt het wel.
Zo boeken we stapje voor stapje in een jaar tijd toch een enorme vooruitgang.
Ze blijft onder controle van de dierenarts vanwege de Leishmania, maar die is goed onder controle met dagelijkse medicijnen, waar ze gelukkig ook geen bijwerkingen van heeft.
We zijn ook al geruime tijd de ACE organisatie aan het steunen met een maandelijkse bijdrage want alle lof voor jullie geweldige inzet voor alle honden! We kunnen natuurlijk niet alle honden redden, maar vele steentjes bouwen ook een huis!
We zijn dit jaar nog niet naar de ontmoetingsdag geweest omdat groepen vreemde mensen haar enorme schrik aanjagen, maar ik ben ervan overtuigt dat we ook dit obstakel met haar overwinnen zodat ze ontspannen en speels een keer mee kan doen!.
Groetjes Irene en Fred.