dinsdag 23 oktober 2012

Bina nu ruim een jaat in Nederland

Met Bina zijn we nog iedere dag blij. Het is een hele lieve, slimme en grappige hond. Als ik dan toch een minpuntje moet bedenken is het dat ze van viezigheid houdt: rollen in koeienpoep en na het wandelen net voordat we bij de auto zijn nog even de sloot in. Maar echt vervelend vinden we dat niet, anders zouden we haar wel eerder aan de lijn doen. Onze oudste auto is ingericht op hondenvervoer en Bina laat zich eenmaal thuis heel gedwee wassen.
Het is ook een jachthond, maar ze gaat nooit te ver bij je vandaan en ze doet geen egel, konijn of kat kwaad; het is meer de lol van het opsporen. Ze is nog steeds een beetje onderdanig naar andere honden, maar veel minder dan toen we haar een jaar geleden kregen. Als ze een andere hond ontmoet gaat ze liggen en laat zich rustig besnuffelen om vervolgens op te springen en de ander uit te dagen voor een wedstrijdje rennen, wat ze altijd met gemak wint.
Ze is pas met ons op vakantie geweest, en dat vond ze natuurlijk geweldig. De hele dag buiten en lekker zwemmen. Lange autoritten zijn ook geen probleem. Haar boezemvriendje Storm logeert veel bij ons en het is echt leuk om te zien wat een ontzettend dikke maatjes die twee zijn. Als Storm er is wordt Bina altijd wat stoerder en ondeugender en dan doet ze dingen die ze in jaar eentje niet doet zoals katten de tuin uit jagen en speelgoed en botten begraven.
Behalve voor de ‘vakantieprik’ hebben we niet meer naar de dierenarts gehoeven. Bina is nu een jaar of twee, dus kan normaal gesproken gelukkig nog een hele tijd bij ons zijn.

Met vriendelijke groet,

Bert 

Avond in de tuin

Bina en Storm zagen een poes

Bina in de tent


Even relaxen

Storm en Bina lekker lui

Vies geweest

Vissen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten