maandag 6 augustus 2012

Suus en Sam, twee bijzondere ACE-honden.

Suus (ACE Carry) kwam in november 2011 bij ons wonen. Kort voor zij op de vlucht mee mocht werd ik gebeld met de melding dat Suus zowel positief was getest op Leishmania als op Hartworm. Of Suus nog mocht komen? Ja, natuurlijk mocht Suus komen!

Sam, 'het oude Bretonneke', kwam met mij mee in oktober 2010 vanuit de Refugio na een weekje vrijwilligerswerk, op dat moment 14 jaar oud en ziek. Kapotte heup, hartproblemen, vocht vast houden en stokoud. Sam mocht bij mij nog een paar mooie maanden hebben en een fijne oude dag beleven.

Inmiddels is het augustus 2012 en u raadt het al: Suus en Sam zijn er beiden nog!

Suus bleek geen Leishmania te hebben, wel Hartworm, een ernstige ziekte. Ze is twee keer Hoog getest, wat wil zeggen dat het er veel zijn. Hoe lang we Suus nog bij ons mogen hebben is de vraag, maar voor nu heeft ze er al 8 fijne maanden op zitten en het gaat goed met haar! Ze is recent gecontroleerd door de dierenarts en hart en longen zijn nog in orde. Suus wordt maandelijks behandeld met een pipet Stronghold en krijgt iedere drie maanden een antibioticakuur van vier weken om de wormen rustig te houden.

Sam is van stokoud naar stok-stok-stokoud gegaan. Hij slaapt veel, maar is nog steeds vrolijk en blij. Een hond met humor en het zonnetje in huis! Niet geheel waterdicht door de plaspillen, maar een handdoekje 's nachts in een hoekje en Sam plast daar keurig op

Hoewel niet meer iedere dag, gaat Sam nog steeds mee wandelen, hij is dol op water, maar tegenwoordig houdt hij het bij een 'oude mannen-duik', wat zoveel wil zeggen als de sloot in wandelen, heel voorzichtig, een stukje waden.en er weer uitklimmen op een niet te steil stukje.
Suus rent voor twee, ze kan heel hard! De hele wandeling staat haar staart rechtop, als een vlag, alsof ze zeggen wil: "Kijk mij eens blij zijn, vrouwtje!".

Op de foto Suus links en Sam rechts, mijn heldin en mijn held!


Sylvie Vleeming
5 augustus 2012
Driel