donderdag 21 juni 2012

Sander

We hebben Sander sinds Hemelvaartsdag. Daarvoor zat hij in de opvang bij Elvira Kits.
Zoals jullie op de foto kunnen zien is Sander al aardig gewend. Hij is inmiddels een maand bij ons en het gaat echt heel goed met hem. In het begin hadden we vanwege zijn jachtinstinct niet verwacht dat hij los kon lopen, maar inmiddels luistert hij buiten heel goed en kan hij los meelopen. Zolang je zijn oren maar in de gaten houdt, want die verraden of hij iets ziet of hoort en dan moet je hem direct bij je roepen. Het is een brutaal hondje en er zit een behoorlijk eigen willetje in, maar aan de andere kant is hij super aanhankelijk en intens lief en 'hangt' het liefst op schoot.
Alleen blijven gaat prima, alhoewel hij het liever overal mee naartoe gaat. Lopen naast de fiets door de polder vindt hij ook heerlijk. En hij is bezeten van knuffels. Elke nieuwe knuffel die hij krijgt, sloopt hij binnen enkele uren!
Hij heeft de slaapkamer van mijn (inmiddels volwassen) dochter ontdekt en die heeft een mand vol met knuffels van vroeger. Iedere keer probeert hij nu een nieuwe knuffel te scoren als hij de kans krijgt. We knippen de oogjes er maar alvast uit, want om die eruit te knabbelen is het leukst, daarna volgen de oren en tot slot de gehele binnenkant!
We zijn erg blij met Sander. Het is een schat van een hond die beslist goede leiding nodig heeft, en die krijgt hij bij ons.
Onze vorige hond is 17 jaar geworden; ik hoop dat Sander dat record bij ons gaat evenaren en heel oud bij ons gaat worden.
Met vriendelijke groeten,
Peggy Berentzen