woensdag 6 juni 2012

Aankomst Leya in NL.

Maandagmiddag 4 juni hebben we Leya opgehaald van Schiphol. Het wachten duurde lang, maar het was absoluut de moeite waard. Er kwamen 4 honden aan en daar zat onze Leya (voorheen Vivian) ook bij. En ze is nog veel leuker in het echt!!
Totaal niet onder de indruk van de reis hebben we haar tuigje om gedaan en ging ze ons, haar nieuwe baasjes, uitgebreid begroeten. Bang voor mensen, nee dat is ze totaal niet. Vervolgens hebben we alles afgerond met Erna en zijn we dwars door Schiphol heen gelopen op weg naar de auto. Ze gedroeg zich alsof ze dit dagelijks doet. Echt voorbeeldig!!

Thuis op neutraal terrein onze twee wolfhonden ontmoet, dat was even een tel paniek, dus 1 tegelijk erbij gelaten, en daarna was het in orde. Buiten netjes alles gedaan en toen naar binnen het huis en de tuin verkennen. Wat is ze leuk, nieuwsgierig en ondernemend. Beetje eigenwijs ook wel. De nachten zijn perfect gegaan, geen piepje gehoord. En verder heeft ze tot nu toe alles steeds buiten gedaan of in de tuin. Elke keer na het spelen, eten of slapen de tuin in om te plassen en dat snapt ze nu al prima.

Inmiddels is het woensdag en gedraagt ze zich al alsof ze hier al langer woont. Ze snapt het hondenluik in de achterdeur prima, en gaat lekker haar eigen gang. Ze is veel buiten in de tuin aan het snuffelen en op het gras aan het liggen. De wolfhonden accepteren haar in hun roedel en buiten is het 1 front. Binnen moeten ze wel nog even wennen aan de energie/drukte van Leya. Maar ook Leya past zich op haar beurt weer aan aan hun ritme merken we nu al. Buiten en in de tuin kunnen ze spelen en druk doen, binnen heerst er rust, vinden onze wolfhonden. En dat respecteert Leya dan ook.

Lopen aan de riem vind ze super. Ze loopt voorop en is werkelijk nergens bang voor. Enige paniekmoment vanmorgen vroeg waren de oranje vlaggetjes in de voortuinen ivm het EK :)

De grote ronde mand met vetbed en de kist met speeltjes zijn favoriet, ze sjouwt de hele dag met knuffels en balletjes in de rondte. Leya gaat hier helemaal haar plekje vinden en wij zijn nu al dol op haar!! Ze is super!!

Groetjes Linda