maandag 30 april 2012

Lotje



Dit is lieve lotje, en lotje is meer dan welkom.
Mijn grootste wens is altijd om een ruwharige teckel te hebben, maar ik heb altijd geroepen ik koop nooit een teckel zolang er zoveel ellende bestaat onder de dieren die hun leven op straat moeten leven. Maar toch ging mijn wens in vervulling.
Ik heb diverse hondjes een goed leven kunnen geven, allemaal van de straat. Toen kreeg ik een emailtje van fabienne. Net, ik heb een teckel voor je.
En wat voor een teckel. We waren meteen helemaal verliefd op elkaar. Ze heette Paqui, die omgetoverd werd naar Lotje.
Lotje, zij komt uit een puppyfokkerij. Heeft haar hele leven in een kooitje gezeten. Ze weet niet wat leven in vrijheid is.
Ze weet alleen wat het is om opgesloten te zitten. 3 jaar lang. Slechte voeding gehad, want haar tandjes zijn vies. Ze weet niet wat het is om te spelen, ze kent geen hondentaal. Ze kent geen vrijheid. Beeld je eens in om je hele leven op de toilet te moeten zitten en dan in de grote wereld te komen.
Lotje is bang, maar Lotje gaat vertrouwen krijgen. Ze leert van mijn andere honden wat het is om te spelen, hoe je met een botje speelt. En toch het is allemaal nog zo zo eng.
Maar we hebben heeeeeeel veel geduld met Lotje, want Lotje mag in vrijheid genieten. Hoeft geen pupjes meer te krijgen maar mag zelf weer even pupje zijn.
Ze heeft nog een hele weg te gaan. Ze is pas 5 weken bij ons. Maar gelukkig is de hel voorbij.
Helaas in die puppyfokkerij zaten 150 honden.div. rassen.
Fabienne heeft er 8 kunnen redden waaronder Lotje.
Voor Lotje is er geluk en vrijheid. Al heeft ze nog een hele weg te gaan om goed om te kunnen gaan met haar vrijheid en de grote wereld. U kunt wel raden wat er met de overige honden is gebeurd. Die hebben deze vrijheid helaas niet kunnen ervaren.
Hoe kunnen mensen dieren dit aandoen alleen door zichzelf te verrijken met geld.
Samen met mijn andere honden gaan we Lotjes wereld groter maken.
Haar huidje, die onder de kale plekken zat, beginnen weer haartjes te laten zien.
Haar vachtje begint weer te glimmen. Ze geniet zo van een snoepje, een koekje en een plakje worst. Haar staartje begint te kwispelen. Ze gedraagt zich nu alsof ze mijn staart is. Ze loopt op 15 centimeter afstand van me en probeert altijd bij me te zijn. Ze leeft als mijn schaduw.
Nu gaat Lotje een individu worden. Elke dag een beetje meer. En ik , ik heb twee vliegen in 1 klap. Ik heb een teckel en toch een hondje gered.
Ik ben zo gelukkig met haar en zij met ons. Elke dag gaan we een beetje vooruit en in september zal Lotje zeker zo ver zijn dat ze naar de ACE-dag komt.
Dit kan allemaal dank zij mensen als Fabienne. Wat bewonder ik wat dit soort mensen doet. Hoe prachtig om zo een dier te zien opbloeien, een leventje, zo kapot gemaakt door geldbejacht. Gered door een kanjer als Fabienne . Een hondje dat nu werkelijk vrij is en zichzelf mag zijn. Fabienne dank je wel. Je bent Lotjes kanjer.
En als ooit een ander Lotje nog een huisje zoekt, is ze als zusje zo welkom.